7 tipp, hogy a legtöbbet hozd ki a vizuális keresésből

7 tipp, hogy a legtöbbet hozd ki a vizuális keresésből
A Google folyamatosan új módszereken dolgozik, hogy segítsen a felhasználóknak megtalálni az általuk keresett legfontosabb információkat és felfedezni az őket körülvevő világot. A Lens és a Multisearch segítségével mostantól akár a képalapú keresést és a szöveges keresést egyszerre is használhatod.

1. Új bútort keresel otthonodba? A Multisearch segíthet: lehet, hogy például a "modern nappali ötletek" keresésed során találsz egy neked tetsző dohányzóasztalt, de más formában szeretnéd - mondjuk kör helyett téglalap alakban. A Multisearch segítségével hozzáadhatod a "téglalap" szöveget, hogy megtaláld a keresett bútort.

2. Inspirálódnál? A Multisearch segít, ha ihletet kaptál – például, ha megtetszik egy minta, amit szívesen megnéznél egy másik tárgyon is. Ha észrevettél például egy stílusos mintát a tapétán és szívesen látnád egy ruhadarabon, csak fotózd le, majd egészítsd ki keresésedet a "póló" szóval.

3. Segítségre van szükséged hétköznapi feladataidhoz? Ha egy növényed betegnek tűnik, készíts képet róla, majd add hozzá Multisearch keresésedhez a "hogyan kell gondozni" szöveget. Egy eltörött kerékpár-alkatrész esetén pedig képpel együtt rákereshetsz a "hogyan javítsuk meg" kifejezésre is.

4. Jegyzeteket készítesz egy megbeszélésen, amikre digitális formában is szükséged van? A Lens segítségével bármelyik írott szövegedet beszkennelheted.

5. Szeretnél több információt kapni a fényképeken és videókon látható tárgyakról, vagy helyekről? Androidon mostantól elérhető a „Search screen" lehetőség is. Ha valamelyik barátod videót küld neked arról, amint éppen felfedezi Párizst, és szívesen megtudnál többet a háttérben felbukkanó nevezetességekről, akkor tartsd hosszan lenyomva a telefonod képernyőjét, majd koppints a "Search screen" lehetőségre. A Lens azonosítja számodra, hogy a videón feltűnő helyszín a Palais du Luxembourg - e találatra rákattintva még több információt kideríthetsz a kiválasztott látványosságról. Ezzel a technológiával a fényképeken, vagy videókon látottakra könnyedén rákereshetsz az általad ismert és kedvelt webhelyeken és applikációkban, például az üzenetküldő és egyéb videós alkalmazásokban.

6. Külföldön pihensz, és nem tudod elolvasni az étlapot? Nyisd meg a kamerát a Lens-ben, válaszd ki a fordítás lehetőséget, és egy pillanat múlva saját nyelveden olvashatod az összes előétel, főétel és desszert nevét.

7. Eltévedtél séta közben? Nézd meg a Google Maps gyalogos navigációjának Élő kép funkcióját, amely a kiterjesztett valóság technológiájának segítségével nyilakat és útbaigazításokat jelenít meg számodra, hogy megmutassa, merre kell menned. Mostantól pedig az Élő képpel ellátott keresést is használhatod, hogy a telefonodat felemelve megtalálhasd és beazonosíthasd a körülötted található dolgokat - például az ATM-eket, éttermeket vagy vasútállomásokat. A Google a közelmúltban több városban, köztük Párizsban és Londonban is elindította az Élő kép keresést, az elkövetkező hónapokban pedig további helyekre, például Barcelonára, Madridra és Dublinra is kiterjeszti majd egyik legújabb fejlesztését.

A Google legújabb Search, Maps, Transate és Google Arts & Culture újításaival kapcsolatban a hivatalos blogbejegyzésekből tájékozódhatsz részletesebben, a vállalat legújabb fejlesztéseiről szóló hivatalos párizsi bejelentést pedig ezen a linken tekintheted meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google