7+1 mobiltelefon, amire érdemes lesz odafigyelni 2023-ban

7+1 mobiltelefon, amire érdemes lesz odafigyelni 2023-ban
Már az év elején beindul a dömping, de az ősz is tartogat meglepetéseket.

2022 sem szerénykedett mobiltelefon felhozatalban. Mindegyik nagy gyártó kiterítette a lapjait, végtelen különféle kialakítású és specifikációjú készülék érkezett a boltok polcaira - írja a leet.hu. Az élet azonban nem áll meg, a Snapdragon chipek is tovább fejlődtek, 2023 elején érkeznek a Ray Tracinggel felvértezett csúcskészülékek. Ahogy abban is biztosak lehetünk, hogy az Apple sem állt le a fejlesztésekkel.

Nézzük is, hogy mely telefonokra lehet érdemes odafigyelnünk 2023-ban!

iPhone 15 széria

Ha az Apple hozza a papírformát, akkor szeptember környékén debütálhatnak az új iPhone készülékek. A pletykák alapján USB-C csatlakozó válthatja a Lightningot, az Apple nem várna ki 2024 végéig. Az sem titok, hogy az óriáscég jobban szeretné különválasztani a Pro és a “sima” vonalat. Ennek köszönhetően nagy eséllyel a Dynamic Island és a 120 Hz-es kijelző továbbra is a drágább készülékek kiváltsága marad.

Samsung Galaxy S23 széria

A Samsung csúcstelefonjaira már nem kell ilyen sokat várnunk, nagy eséllyel hónapokon belül debütálhat a széria. A legvadabb pletykák szerint az Ultra változat 200 megapixeles főkamerával rendelkezik majd. A kiszivárgott 3D renderek pedig arról árulkodnak, hogy az S23 és S23 Plus esetében eltűnik a kamerasziget. Úgy tűnik, hogy a Samsung saját chipet nem gyárt már a csúcskészülékekbe, így Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 hajthatja majd az újdonságokat.

Google Pixel 7A

Ha a Google nem változtat a korábban megszokott ütemtervén, akkor bizony a Pixel 7 széria bővülhet egy “A” jelölésű taggal. Ez mindig egy olcsóbb, költséghatékonyabb változatot takart az elmúlt években. Az iparági pletykák alapján a 90 Hz-es kijelző és a vezeték nélküli töltés sem fog már hiányozni a “budget” variánsból, így még csábítóbb lehet a potenciális vásárlók számára.

Google Pixel 8

A Google Pixel 7 és 7 Pro telefonjai még csak pár hónaposak, ám butaság lenne azt hinni, hogy idén nem érkezik új generáció. A cég saját chipjét kapják ezúttal is, mely jelenleg “Zuma” kódnéven fut. Nem meglepő módon a kiadáskor elérhető legfrissebb Android fog majd futni rajtuk és 12 GB memória alá sem adja az óriáscég. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mobil, okostelefon