6 GB ingyenes mobilnet jár sok Telekom-ügyfélnek

6 GB ingyenes mobilnet jár sok Telekom-ügyfélnek
A Telekom díjmentes extra mobilnettel segíti a vállalkozások idei elhatározásainak digitális céljainak elérését – közölte a szolgáltató.

A Telekom kkv-szektorba tartozó ügyfeleinek tavalyi átlagos havi mobiladat-használata az előző évhez képest 44 százalékos növekedést mutat. A szolgáltató szerint a külső környezet változására a cégek egyre inkább felismerték a digitális megoldások használatának előnyeit, amely sokak számára biztosította az üzletmenet folytonosságát.

A felhő-, videokonferencia-, valamint irodai rendszerekhez kapcsolódó alkalmazások használata nőtt leginkább 2021-ben a kis- és középvállalkozások körében.

A megnövekedett adathasználat összefügg a fogyasztói elvárásokkal is: egyre inkább alapelvárás, hogy egy vállalkozás a digitális térben aktívan jelen legyen. A Telekom megbízásából készített, Vállalkozások a neten című NRC-kutatásából egyértelműen látszik, hogy a vevők nagyra értékelik az online foglalás lehetőségeit, ha már előre látják és tervezni tudnak az árakkal, ha kíváncsiak a véleményükre, és akár egy órán belül választ kapnak online feltett kérdéseikre. A vásárlók, a fogyasztók számára elvárás az online elérés lehetősége, és a többség akkor is ragaszkodik hozzá, amikor már nem gátolják különféle korlátozások a személyes kontaktusokat – hangsúlyozza a telekommunikációs szolgáltató.

Mindezeket figyelembe véve a Telekom január 15. és február 13. között az üzleti mobilszolgáltatásait igénybe vevő valamennyi kkv-ügyfél számára díjmentesen biztosít 6 GB mobilnetes adatkeretet. Az ingyenes adatmennyiség az EU-tagállamokban is felhasználható.

A szolgáltató közölte: az érintett ügyfeleknek a kedvezmény igénybevételével kapcsolatban nincs teendőjük, a Telekom SMS-ben értesíti őket az adatmennyiség rendelkezésre állásáról, és automatikusan élesíti a hozzáférést. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ajánlat ideje alatt az ügyfelek adatforgalma először a 6 GB-os díjmentes keretet használja fel, és csak ennek elfogyása után tér át az előfizetésben szereplő adatcsomagra. A mobilinternet-egyenleg a korábban megszokott módon, a Telekom alkalmazásban ellenőrizhető.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Telekom, internet