25 éves a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége

25 éves a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége
A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége május 5-én szakmai konferenciával és gálavacsorával ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját.

Gyárkapun innen és túl címmel szervezett születésnapi szakmai konferenciát a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) alapításának 25. évfordulója alkalmából. Az előadók az IT és az OT határterületeit érintő megoldásokat, projekteket mutattak be. A rendezvényt Fritsch Róbert, a Budapesti Vízművek CIÓ-ja, a VISZ elnöke nyitotta meg, aki felidézte a szövetség megalakulásának történetét Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, és a szervezet korábbi elnökei segítségével. A nonprofit szakmai szervezetet hivatalosan 1997. március 12-én alapították. Alapszabályban rögzített feladatai között szerepel a vállalati, intézményi vásárlók érdekeinek védelme, az informatikai kultúra általános fejlődésének és terjesztésének támogatása és az informatikusok, informatikai vezetők elismertségének növelése is. A szervezet első elnökének az alapítók – Balogh István, Bartók Sándor Péter, Dina István, Farkas Ferenc, Horváth János, Juhász Miklós, Kardos János, Klár András, Mester Sándor, Sándor László és Turmezey László – Farkas Ferencet választották meg. További elnökök: Jenei Zoltán, Jungbauer József, Takács Tibor, Braun Péter és Strausz György.

A szakmai program részeként a közönség megismerkedhetett többe között az MVM csoport termelési stratégiával Dr. Kiss Csaba termelési vezérigazgató-helyettes jóvoltából,vagy a Contintental a Digital Lean szemléletű gyártási koncepciójáról, melyet Molnár István, a Continental Automotive Hungary, Ipari Mérnökségi Igazgatóságát irányító vezetője mutatott be. Hasonló témát boncolgatott Vass Gergely BPR szenior folyamatszervező is a Fővárosi Vízműveknél alkalmazott a lean szemlélet kapcsán.

Mivel az elmúlt években, nem kis részben az elmúlt hónapokban felerősödött kiberháborús tevékenységek miatt jelentősen megnőtt az ipari létesítményeket, berendezéseket informatikai rendszereken át támadó események száma. Emiatt a téma a születésnapi konferencia előadásaiban is nagy hangsúlyt kapott. Szintén több előadás foglalkozott a digitalizáció emberi oldalával. Gaál Melinda HR generalista (Electrolux) bemutatta például, hogyan lehet a kékgalléros kollégákkal is digitális úton, hatékonyan kommunikálni. Paulovics Barnától, a Bonafarm, IT igazgató-helyettesétől (Bonafarm) pedig megtudtuk, hogy miként lehet elkerülni a húsdarálót az informatikai szervezetükben.

A tartalmas szakmai előadásokat egy kerekasztal beszélgetéssel zártuk, amit a hely átrendezése után egy vacsora követett, ahol fehér asztal mellett volt alkalma az informatikai vezetőknek átbeszélni a szakmai ügyeket.

A Vezető Informatikusok Szövetségéről: A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) társadalmi szervezet. A magyar informatikai piac legnagyobb, meghatározó vásárlóit tömörítve képviseli az informatikai eszközöket, rendszereket és szolgáltatásokat felhasználó vállalatok, intézmények érdekeit. Aktív szerepet vállal az informatikai szektor szereplői közti érdekegyeztetésben, a közös vélemény kialakításában, és tevékenyen támogatja az informatikai kultúra általános fejlődését. Szakmai rendezvényeiken az informatikai vezetők olyan programokon vehetnek részt, amelyek az új technológiák megismerése mellett az informatikai irányítási tevékenység eredményességének fejlesztését célozzák. A Szövetség nagy hangsúlyt fektet a tagvállalatai közötti tapasztalatcserére, tudásmegosztásra, valamint kiemelt feladatának tekinti a szakmai utánpótlás-nevelést a felsőoktatásban és a közoktatásban egyaránt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: MVISZ