23 millió dollárért védték Mark Zuckerberget

23 millió dollárért védték Mark Zuckerberget
2020-ban rekord összeget, 23 millió dollárt költött el a Facebook Mark Zuckerberg elnök-vezérigazgató és családja védelmére. A biztonsági büdzsé emelését a pandémia miatti szigorúbb biztonsági protokoll és a tavalyi amerikai elnökválasztással kapcsolatos potenciális ″incidensek″ indokolták.

Tavaly rekord összeget, mintegy 23 millió dollárt költött el a Zuckerberg család, illetve azon belül is értelemszerűen elsősorban a cég elnök-vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek a védelmére a Facebook - derül ki a társaság Amerikai Tőzsdefelügyelet részére eljuttatott beszámolójából, melyet a Ez a büdzsé nagyobb, mint amennyit a cég 2019-ben és 2018-ban összesen költött erre a célra (igaz, ebben már a biztonsági személyzet 10 millió dolláros éves költségvetése is benne van), amivel már korábban is az iparágban, sőt az egész amerikai privát szektorban a legjobban védett személyek közé tartozott Zuckerberg.

A felügyelet részére küldött indoklás szerint elsősorban a koronavírus világjárvány miatt szigorodó, az utazásokat érintő biztonsági protokollok, illetve az amerikai elnökválasztás során a Facebook és annak közvetlen vezetése ellen irányuló, megnövekedett számú inzultusok volt szükség a biztonsági büdzsé emelésére. A dokumentum szerint ez annak ismeretében különösen méltányolható, hogy Zuckerberg éves fizetése továbbra is 1 dollár, a Facebook első embere emellett semmiféle bónuszt vagy egyéb juttatást nem kap a cégtől.

(hwsw.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!