21 tehetség 24 óra alatt nyert felvételt a Magyar Telekomhoz

21 tehetség 24 óra alatt nyert felvételt a Magyar Telekomhoz
Egyedülálló kiválasztási folyamat során, instant visszajelzéssel zárult a jelentkezés a Magyar Telekom Kickstart gyakornoki programjára. A vállalat egy nap alatt 21 tehetséges fiatalt szerződtetett, akik a Randstad friss felmérése alapján a telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyén kezdhetik építeni karrierjüket.

A Randstad Employer Brand Research független munkáltatói márkakutatás a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélését elemzi, emellett betekintést nyújt a potenciális munkavállalók munkahelyválasztási szempontjaiba és motivációiba. A kutatás világszerte 34 piacon, Magyarországon több, mint 7600 fő részvételével zajlott. A hazai munkavállalók által egyik legvonzóbb iparágnak tartott telekommunikációs szektor különdíját az idei évben is a Magyar Telekom nyerte. A felmérés eredményei az elmúlt évek tendenciáival összhangban azt mutatják, továbbra is a fizetés, a munkahelyi légkör és az állás tartós biztonsága a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok. Annak ellenére, hogy ezen attribútumok minden korcsoportnál azonosak, a hangsúlyokat illetően eltérés tapasztalható a generációk között. Míg a senior korcsoport számára a munka-magánélet egyensúlya a bérezés és a munkahely biztonsága mellett kiugróan magas jelentőséggel bír, a Z és az Y-generáció számára kevésbé markáns, ellenben a munkaadó által képviselt sokszínűség és befogadó légkör döntő lehet a munkahely kiválasztásakor.

A Magyar Telekom gyakornoki programjára jelentkezett fiatalok is hasonló motivációról számoltak be. Közel 200 egyetemista küldte be videóinterjús pályázatát a határidőig annak érdekében, hogy 24 óra alatt kiderüljön, felvételt nyernek-e a Kickstart karrierprogramba.

„Munkáltatói márkaépítésünk során egyszerre kívánjuk elérni a tapasztalt munkavállalókat és a pályakezdő fiatalokat, illetve kortól függetlenül a tehetségek bevonzása éppúgy célunk, mint jól teljesítő kollégáink megtartása. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ismerjük célcsoportjaink igényeit, hogy hatékonyan tudjuk megszólítani őket. A fiatalok esetében azt tapasztaltuk, hogy fontos számukra a visszacsatolás, aktívan kezdeményeznek és mernek elindulni. Az ő igényeikre reagálva alkottuk meg az azonnali visszajelzést adó kiválasztási folyamatunkat és a mentoringgal egybekötött, felelősséggel járó szakmai feladatokat kínáló Kickstart karrierprogramunkat, melyet szeptembertől 21 gyakornok kezdhet meg. Büszkeséggel tölt el, hogy mellettük a hazai munkaerőpiac különböző szegmenseiből érkező munkavállalói visszajelzések is megerősítik, hogy employer branding stratégiánkkal jó úton járunk.” – összegezte Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

A frissen felvételt nyert 21 gyakornok szeptemberben indíthatja be karrierjét a Magyar Telekomnál és van lehetősége Magyarország digitalizációján dolgozni többek között data analyst, Java fejlesztő, Frontend fejlesztő, hálózati mérnök pozíciókban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!