200 millió fölé nőtt az 5G előfizetések száma világszerte

200 millió fölé nőtt az 5G előfizetések száma világszerte
A Gartner globális elemzőcég először rangsorolta független szakértők segítségével az 5G hálózati eszközöket gyártó beszállítók kvalitásait.

A Magic Quadrant a Gartner globális elemző és tanácsadócég által kifejlesztett módszertan a technológiai szolgáltatásokat nyújtó vállalatok összehasonlítására, a versenyhelyzet, a piaci pozíció és a fejlődési lehetőségek elemzésére.

Elkészítése során a vállalat független szakértők bevonásával 15 súlyozott értékelési kritériumot összesít két dimenzióban, a jövőkép teljessége (completeness of vision) és a megvalósítás hatékonysága (ability to execute) szerint. A Gartner most először azokat az 5G hálózati eszközöket gyártó beszállítókat rangsorolta.

A Magic Quadrant módszertanban a mindkét dimenzióban jól teljesítő piaci szereplők a vezetők: azok a vállalatok, amelyek víziójukat hatékonyan képesek megvalósítani, magas színvonalú termékeket nyújtanak és bíztató jövőképpel is rendelkeznek, felkészültek a felmerülő kihívások megoldására. Az elemzésben három vállalat került ebbe a szegmensbe, köztük az Ericsson.

Az Ericsson mindezidáig már 130 kereskedelmi szerződést kötött mobilszolgáltatókkal az 5G hálózat kiépítéséről, és az első olyan beszállító lett, amely az összes földrészen rendelkezik élő 5G hálózattal. Az érdemi 5G szabványok hatoda az Ericssonhoz kötődik; ez több, mint bármely versenytárs esetében - írják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: 5G, Ericsson, Gartner