2,1 milliónál tart a PS4

2,1 milliónál tart a PS4
A Playstation4 nemzetközi eladásai meghaladták a 2,1 millió darabot, miután az új konzol Európában, Ausztráliában és Latin Amerikában is piacra került.

A Sony stratégiája bejött, egyrészt azzal, hogy egy héttel megelőzték a Microsoftot, másrészt, hogy olcsóbb a termékük, mint a konkurensé. Már december első napján túllépett a 2,1 millió példányon a PS4 konzol. Ez már tartalmazza a november 29-én Európában és Ausztráliában eladott 700 ezer darabot is.

A PS4 november 15-én jelent meg az Egyesült Államokban és Kanadában, majd november 29-én Európában, Ausztráliában és Latin Amerikában – jelenleg pedig 32 országban kapható.

A játékkonzol magyarországi bemutatásának napja várhatóan december 13.  A játékosok először az Allee bevásárlóközpontban található 576 boltban találkozhatnak majd a PS4-el, a december 12-én megtartott éjféli nyitvatartás során.

A PS4-é a Sony PlayStation történetének legsikeresebb Észak-Amerikai bemutatkozása, amelyet hasonló siker követett a többi kontinensen – állítják Sony szakmeberei, - már előrendelésekben sokkal több készülék fogyott el, mint amennyit a Sony jelenleg szállítani képes, de a cég mindent megtesz azért, hogy karácsonyra elég konzol kerüljön a boltokba.

Az új konzol tulajdonosok igen aktív közösséget alkotnak. A rajongásukatt egyébként mindennél jobban mutatja, hogy az újdonsült PS4 tulajdonosok a néhány nap alatt már több mint 6,5 millió képernyőfelvételt osztottak meg a Facebookon, a Twitteren, a Ustreamen és a Twitchen, ami annak köszönhető, hogy az új vezeték nélküli PS4 kontroller egyetlen “Share” gomb lenyomásával lehetővé teszi a játékmenet megosztását.

A rekord eladások azt mutatják, hogy a piac még mindig külön kezeli a mobil és tablet gépeket és a játékkonzolokat, ami tulajdonképpen jó hír a játékfejlesztők és konzol tervezők számára. A játékosok a kiváló minőség és a széles szolgáltatáskínálat miatt továbbra is kitartanak a két eszköz párhuzamos megvásárlása mellett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!