150 millió dolláros befektetés

150 millió dolláros befektetés
Együttműködést kötött a OnePlus és a Hasselblad. A két cég a jövőben közösen fejleszti a csúcskészülékek kameráit.

A OnePlus bejelentette, hogy három évre szóló együttműködést köt a Hasselbladdal. A OnePlus és a fényképezőgépeket gyártó vállalat a megállapodás értelmében közösen fejleszti a csúcskategóriás okostelefonok kameráit a következő OnePlus készülékek esetében. A két cég már a közelgő OnePlus 9 széria kapcsán is megkezdte a közös munkát a Hasselblad Camera for Mobile rendszer kifejlesztésével.

A OnePlus továbbá bejelentette, hogy több mint 150 millió dollárt fektet a mobilos fényképezés fejlesztésébe a következő három év során, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa felhasználóinak.

“A OnePlus törekvéseit mindig is az vezérelte, hogy termékein keresztül kiváló felhasználói élményt nyújtson. 2021 elején egy összpontosított tervvel igyekszünk javítani az okostelefonos fényképezést, mindezt egy jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkező vállalattal, a Hasselbladdal közösen. – mondta el Pete Lau, a OnePlus alapítója és ügyvezető igazgatója. “A OnePlus csúcsminőségű hardverét és képfeldolgozási képességeit kombináljuk a Hasselblad kivételes tapasztalatával, ennek eredményeként a OnePlus 9 széria jelentős lépést jelent majd a mobilfotózásban.

“A Hasselbladnál hiszünk a fényképek erejében, és folyamatosan feszegetjük a fényképezés technológiai határait. A OnePlus-szal kötött együttműködés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a Hasselblad dizájnt és képminőséget minél több emberhez eljuttassuk, osztozva a fényképezés iránti közös szenvedélyben.” – tette hozzá Jon Diele, a Hasselblad alelnöke.

A mai bejelentés értelmében a OnePlus és a Hasselblad három éven keresztül fog szorosan együttműködni a kutatás-fejlesztés területén. Ennek első szakaszát szoftveres fejlesztések jelentik, beleértve a színbeállítást és szenzorkalibrálást. Mindkét vállalat elkötelezett amellett, hogy azonnali fejlesztéseket biztosítson a OnePlus felhasználóknak, ezzel párhuzamosan pedig hosszú távon is javítják a felhasználói élményt és a minőséget.

Az első, és egyben legnagyobb kihívást jelentő lépés a továbbfejlesztett színkalibráció. A hónapok óta zajló fejlesztési folyamat alapos vizsgálatot és finomhangolást foglalt magában, ennek eredményeként született meg a Natural Color Calibration with Hasselblad. Ezzel a megoldással a OnePlus csúcskészülékeinek kamerái által rögzített színek pontosabbak, természetesebbek és valósághű eredményt biztosítanak. Ez a OnePlus következő telefonjai számára is új szintet jelent a színkalibrációban.

Az új Hasselblad Pro mód a Hasselblad piacvezető szenzorkalibrációját először ülteti át okostelefonba.

A Hasselblad Camera for Mobile közös fejlesztésén túl a OnePlus három évre szóló stratégiai tervét is ismertette:

• Négy kutatási és fejlesztési központ további fejlesztése, beleértve egy Japánban és egy az Egyesült Államokban található laboratóriumot.

• Az okostelefonos fényképezés új területeinek fejlesztése, beleértve a panorámafelvételre alkalmas kamerát 140 fokos látószöggel, T-lens technológiát a villámgyors fókuszálásért az előlapi kamerán és egy új típusú szenzort, ami lényegében megszüntetni az ultraszéles látószögű kamerával készült fényképek szélén jelentkező torzítást.

A OnePlus 9 szériában számos újdonság debütál a mobilos fényképezést illetően. A OnePlus 9 széria kamerarendszere egyedileg tervezett Sony IMX789 kameraszenzoron alapul. A 12 bites RAW formátumnak köszönhetően akár 64-szer több színt képes rögzíteni, így dinamikus és vibráló színmegjelenítést eredményez. A Hasselblad Camera for Mobile továbbfejlesztett HDR videofelvétellel bír, és 4K felbontásban 120fps, míg 8K felbontásban 30fps képfrekvenciájú videorögzítést tesz lehetővé.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: hasselblad, OnePlus