1 milliárd dollárnál a Kickstarter

1 milliárd dollárnál a Kickstarter
Tegnap a Kickstarter elképesztő bejelentést tett. A szolgáltatás elindítása óta 5.7 millió ember pontosan egymilliárd dollárral támogatta az ötleteket.

Hatalmas számokat kommunikált a Kickstarter. Ezek közül a legfontosabb, hogy elérték az egy milliárd dolláros álomhatárt, azaz eddig ennyivel támogatták a projekteket a lelkes internet polgárok.

Ez annyira nagy ünnep, hogy külön aloldalon össze is foglalták az eddig adatokat. A megdöbbentő adatok közül érdekes lehet például, hogy az elmúlt 12 hónapban a teljes összeg fele jött össze. Egyébként minden 2009 áprilisában indult 3 876 dollárral ami 2009 augusztusra 500.000 dollárra futott fel. 2010-ben aztán minden felgyorsult.

Egy világtérképen áttekonthetjük azt a 224 országot, ahol már adtak pénzt projetekre. Itt komoly meglepetéssel tapasztaltam, hogy Magyarország nem is szerepel rosszul a támogatók között. 3 200 adományozóval és 530.000 dollárral ( kb.115 millió forint) támogattuk eddig az amerikai oldalon megnyilvánuló kreativitást. 

A top 10-be 6 millió dollár alatt nem lehet bekerülni, de 5 európai ország mégis benne van, meg Japán, Szingapúr, Ausztrália. Persze az USA az első, de Kanada csak a harmadik Nagy Britannia után.

Az oldalon számos érdekesség is olvasható, például Neil Gayman az ismert író támogatói kedvéről, vagy hogy mely napokon szeretnek az emberek támogatást adni, illetve mennyit ér 1 milliárd dollár valójában.

Izgalmas és érdekes adatok, érdemes átböngészni őket a jövő Kickstarter projektgazdáinak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!