Ördög Nóra és Nánási Pál beszélt az e-kereskedelmi kihívásokról

Ördög Nóra és Nánási Pál beszélt az e-kereskedelmi kihívásokról
A leendő és már meglévő webáruházkereskedőknek segít inspirálódni az a 10 részes ingyenes online videósorozat, melyben a témában jártas szakértők beszélnek a legfontosabb tapasztalataikról. A Shoprenter olyan interjúalanyokat válogatott össze, akik valamit nagyon jól csinálnak, legyen az a logisztika vagy az árazási stratégia. Az egyik részben Ördög Nóra és Nánási Pál mesél részletesen a kezdetekről: a sztárpár azt is elárulta, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük vállalkozásuk építésekor az ismertségük miatt.

10 részes videósorozatot készített 10. születésnapja alkalmából az utóbbi hetekben a Shoprenter webáruház rendszer nemcsak a piaci szereplőknek, hanem azoknak is, akik még csak érdeklődnek az e-kereskedelem iránt. Ezen az oldalon teljesen ingyenesen elérhetőek az interjúk, amelyeknek a célja, hogy értéket tudjanak átadni a vállalkozóknak és ezáltal új impulzusokkal gazdagodjanak.

Kulcsár István Róbert, a Shoprenter egyik alapítója arról beszélt, a videósorozat a leendő és már meglévő webáruház kereskedőknek egyaránt szól. A nézők inspirálódhatnak és megállhatnak néhány lélegzetvételre, hogy visszajelzést kapjanak arról, mit csinálnak jól és miben tudnának még fejlődni.

„Olyan szakértőkkel készültek az interjúk, akik valamit nagyon jól csinálnak az e-kereskedelemben, legyen az a logisztika vagy az árazási stratégia. Logikus volt velük beszélgetni, mert senki nem a saját rendszerére hegyezte ki a mondanivalóját, nem a termékek voltak a fókuszban, mindenkinek volt olyan tanácsa, ötlete vagy gondolata, amit bárki tud hasznosítani a maga vállalkozásában. Aki meghallgatja, annak ez a sorozat biztosan értéket tud adni” – értékelt.

Mint fogalmazott, a webáruházak esetében az indulás, a nulláról egyre való eljutás az egyik legnehezebb dolog. A legtöbben a marketingbe buknak bele, mert nem jutnak el a potenciális vevők ingerküszöbéig. Ha ez megvan, egyről lehet a százra skálázódni, de ez sem olyan egyszerű feladat, a hirtelen megnövekedett keresletet kihívás kiszolgálni. Ezekről a folyamatokról is sok szó esik az interjúkban.

Nánásiék számára ez most egy óriási tanulás

A Shoprenter videósorozatában Ördög Nóra és Nánási Pál is részletesen beszélnek az élményeikről, nehézségeikről. Mint ismert, a házaspár a balatoni kis üzletüket kinőve lépett be a webáruházak piacára, hogy azokat is ki tudják szolgálni, akik érdeklődnek a termékeik iránt, de nem tudnak a helyszínre utazni.

Az interjúból kiderült, hogy hírességnek lenni ilyen szempontból kétélű dolog, mert bármilyen hiba hatványozottan számít, a sajtó egyből ráugrik, más visszajelzéseket kapnak a vásárlóktól. Számukra éppen ezért a webshop indítása óriási alázatot követelt, ami meg is volt bennük: ugyanúgy egyeztetnek a futárszolgálattal, felveszik a telefont vagy becsomagolják az árut, mint bármelyik átlagos ember.

„Azért nehéz nekünk, mert mindketten olyan típusú munkát végeztünk korábban, ami azon múlott, mi egy személyben hogyan produkáltuk magunkat. Ez számunkra egy óriási tanulás, Nóri a szervezetépítéssel behatóbban kezdett foglalkozni és én is próbálok másként nézni a jelenleg kialakult helyzetre, amiben már több mint húszan vagyunk. A webshop egy fontos láb annak érdekében, hogy azokon a téli hónapokon, amikor a kisbolt nem szolgál ki annyi embert, akkor is legyen valami, amit munkafeladatként tudunk adni az embereknek, akik tényleg fontosak nekünk. Most azon is dolgozunk, miként tudnánk az online és az offline értékesítést összekapcsolni” – mondta Nánási Pál a videóban.

Ők egyébként azért váltottak egy nemzetközi bérelhető webáruházról a Shoprenterre, mert magyar nyelvű támogatást kaptak és akkor is segítségükre álltak, ha még a kérdést sem tudták konkrétan megfogalmazni.

“A Shoprenternél kitalálják azt a kérdést, amit fel akarok tenni” - tette hozzá Nánási Pál.

A Shoprenter jelenleg 60 munkavállalót foglalkoztat, hatezer áruházat bérelnek tőlük. 2020-ban ezeken a webshopokon összesen 6.5 millió rendelés volt 158 milliárd forintos értékben.

A videósorozat ezen a linken érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!