Átverés lehet az ingyen webáruház

Átverés lehet az ingyen webáruház
A kis- és középvállalkozások csupán hatoda rendelkezik jelenleg webshoppal. Az internetes áruház készíttetésének útjában elsősorban az anyagiak állnak - amit a csalók ki is használnak – állítja egy hazai kutatás.

Mivel az internetes kereskedelem népszerűsége növekszik itthon és világszerte egyaránt, a piac bővülésével a webáruházak száma is jelentősen megnövekedhet.

Ennek a trendnek a következménye, hogy egyre gyakoribbak az olyan ingyenes webáruház- vagy weblapkészítést hirdető cégek, amelyeknél az ügyfelek számára sokszor csak utólag derül ki, hogy az ingyenes néha nagyon is drága lehet.

Ma a cégeknek már szinte lehetetlen fennmaradniuk internetes jelenlét nélkül; legalább egy működő weblapra szükségük van. Sokan dőlnek be az ingyenes weboldalkészítést kínáló hirdetéseknek, amelyek egy része sajnos csalók tevékenységét takarja. Sokan arról panaszkodnak, hogy a vállalkozó ugyan valóban elkészítette a honlapot, de az nem felelt meg az elvárásaiknak, és nem is tudták módosíttatni, mert az illető nem volt elérhető; vagy pedig a honlap megfelelt, de nem kaptak elérhetőséget a szerkesztéséhez, a készítő viszont nem töltött fel rendszeresen új tartalmat.

Szintén gyakori eset, hogy a webfejlesztő a honlapot valóban ingyen készíti el, de a karbantartásáért vagyonokat kér. Az is előfordul, hogy az üzemeltetési díj nem magas, viszont semmilyen segítséget nem kap az ügyfél az oldal szerkesztéséhez, ugyanis a webmester telefonon nem elérhető, e-mailekre pedig nem válaszol. Ha pedig valóban minden ingyen van, a fejlesztő általában teletűzdeli reklámokkal a weboldalt.

Az olcsó webáruházak általában kevesebb funkcióval rendelkeznek, például korlátozott a tárhely, a termékkategóriák vagy a feltölthető termékek száma. Más esetben pedig mindössze egy ingyenes sablont töltenek fel az adatokkal, és ötször annyit kérnek érte, mint az elfogadható lenne. Bár egyre több vállalkozót csapnak be az ügyfeleket megtévesztő webmesterek, mégis töretlen az érdeklődés az 5-10 ezer forintért vagy akár ingyen hozzáférhető webshopok iránt: a statisztikák szerint havonta ezerháromszázan írják be a legnépszerűbb keresőbe a „webáruház ingyen” kifejezést.

Érdemes tehát odafigyelni, hogy az olcsó ne legyen sokkal drágább annál, amennyiért gyakorlatilag érdemes megrendelni egy hagyományos fejlesztőnél.

Forrás: http://webaruhazkeszites-web.hu/

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!