Több mint 22 millióért kelt el egy fiókban lapuló telefon

Több mint 22 millióért kelt el egy fiókban lapuló telefon
Bár jelenleg a pletykák java arról szól, hogy az Apple idén ősszel egy minden eddiginél drágább telefont dob piacra iPhone 15 Ultra néven, melyre akár 2000 dolláros árcédula is kerülhet, ez még mindig eltörpül a mellett az összeg mellett, amit egy aukción fizettek most ki egy gyári csomagolású, első generációs iPhone-ért.

Az eredeti iPhone 2007-ben jelent meg, két különböző tárhelyopcióval – a négy gigabyte-os változatért 499, míg a nyolc gigabyte-os modellért 599 dollárt kért el akkoriban az Apple. Annak ellenére, hogy kijelzője csak 3,5 hüvelykes volt, összesen 16 alkalmazás futott rajta, és még csak előlapi szelfikamerát sem kapott, az első iPhone rendkívül nagy siker lett, mely örökre megváltoztatta az okostelefonok piacát.

A most új gazdára találó nyolc gigabyte-os iPhone egy Karen Green nevezetű kozmetikai tetoválóművészé volt, aki 2007-ben barátaitól kapta ajándékba az új telefont, ezzel is megünnepelve azt, hogy új munkahelye lett. Mivel akkor már volt egy vadonatúj telefonja, Green soha nem nyitotta ki a dobozt, ennek köszönhetően pedig az évek alatt a készülék eszmei értéke elképesztő mértékben megnőtt. A cikk az Index oldalán olvasható végig.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Telefon, Apple, iphone