Te is vettél már hamis játékot? Megérkezett a hadüzenet

Te is vettél már hamis játékot? Megérkezett a hadüzenet
A játékhamisítási kedv továbbra sem csökken, ami nem csak a több százmillió dolláros bevételkiesés miatt okoz fejfájást a gyártóknak. Az eredeti gyártmányokat a megtévesztésig utánzó másolatok ugyanis jellemzően silány minőségűek, és így akár veszélyesek is lehetnek. Noha valamennyi játékkategória érintett, a játékautók esetében a hamisítványok aránya különösen magas. A Mattel most viszont új dizájnelemet vezet be a Hot Wheels kisautók csomagolásán, amivel tovább kívánja nehezíteni a csalók dolgát.

A Mattel kampányt indított az egyik leggyakrabban másolt, Hot Wheels terméke védelme érdekében. Az „Eredeti Hot Wheels, eredeti kalandok” kezdeményezés részeként mostantól minden kisautó csomagolására rákerül az „It’s not the same without the flame” („Eredeti Hot Wheels, eredeti kalandok”) pecsét, amelynek köszönhetően még könnyebben beazonosítható, eredeti terméket vagy másolatot tart a vásárló a kezében. A Mattel célja, hogy ezzel a változtatással tovább nehezítsék a csalók dolgát, és a szülők a vásárlás pillanatában is könnyen meggyőződhessenek arról: intenzíven tesztelt, tartós, fém és teljes körűen minőségbiztosított termékeket vásárolnak gyermeküknek.

Az Elliot Handler által 1945-ben alapított Hot Wheels márkának évtizedek óta komoly gondot okoz a hamisítás. A merész dizájnnal és ikonikus lángcsóvával ellátott eredeti Hot Wheels kisautók a sebességet, a kitartást szimbolizálják, ami miatt gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű a termék. A hamisítás ellen a Mattel már többször tett lépéseket, többek között a játékok árképzését is úgy alakították, hogy a kisautók a lehető legtöbb család számára megfizethetőek legyenek.

Török Kata, a Mattel magyarországi Hot Wheels termékekért felelős brand managere szerint odafigyeléssel azonban könnyen kiszűrhetők a hamisítványok: „Hot Wheels kisautót csak ellenőrzött, hivatalos játékforgalmazótól vásároljunk. Noha gyakran a csomagolás is árulkodó, jellemzően csak a termék kézbevételekor válik nyilvánvalóvá, hogy eredetit vagy másolatot kaptunk az eladótól. Érdemes megnézni a kisautók alját is, ahol eredeti termék esetében látható a Hot Wheels lángcsóva, a csomagoláson pedig a kampány üzenete. A valódi, Mattel által gyártott alap kisautókon nem lesznek elmosódó festett élek, festékfolyás nyomok, kidolgozatlan szélek, továbbá öntött fém technológiával készülő kisautókról lévén szó, a kerekeken kívül az egész szerkezetnek fémnek kell lennie.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!