Szokatlan e-kereskedelmi trendek

Szokatlan e-kereskedelmi trendek
A Digital Commerce 360 médiakutató cég minden évben elkészíti az észak-amerikai e-kereskedelmi trendeket összefoglaló, Top 1000 elnevezésű riportját. A 2020-as kimutatás tartalmazott néhány nem szokványos megállapítást, ezeket mutatjuk be az alábbiakban.

A fizikai boltok valójában igen értékes e-kereskedelmi eszközök

Ugyan a kisebb, pusztán fizikai boltokat üzemeltető kereskedőknek csakugyan hátrányt jelenthet az online vásárlás lehetősége, de főként az élelmiszert is árusító, nagyobb üzletláncoknak rendkívül jó a webes forgalma is - írja a Kosárérték. A Walmart, Korger és Target online forgalma összesen 21,9%-kal növekedett 2019-ben, miközben az élelmiszer a második leggyorsabban növekvő termékkategória volt a háztartási és lakberendezési tárgyak után (22,4%). Az üzletláncok online forgalma az adott évben átlagosan 17%-kal nőtt, amely meghaladja az összes Top 1000 eladók 16%-os átlagát.

Az online kiskereskedőket nem károsítja a nagyobb versenytársaik sikere, sőt.

Ugyan az Egyesült Államokban töretlen népszerűségnek örvendenek olyan márkák, mint az Amazon, a Walmart vagy a Best Buy, ez korántsem jelenti azt, hogy kisebb volumenű versenytársaik esélytelenek lennének a piacon. A Digital Commerce által 500-adik és 1000-edik helyezés közé értékelt kereskedők összesen 15,7%-kal növelték az online eladásaikat 2019-ben, amely – ha az Amazont nem számítjuk bele – magasabb az 1-500 helyezés közé sorolt eladók 14,9%-nál is.

A online kereskedéssel piacra lépett márkák kisebb arányban árulnak Amazonon.

A Top 1000-be került márkáknak összesen 42,8%-a árulja a termékeit Amazonon is, ez az arány azonban a kezdetektől digitális forgalmat bonyolító cégek esetében 39,7%. Az szóban forgó webshop egyébként 15%-os részesedést vesz le eladásokból, valamint az oldalon található listákon történő feljebb jutás érdekében érdemes plusz reklámot vásárolni – ez viszont az említett cégek majdnem felének még így is megéri.

Az Amazonon értékesítő márkák egyébként nem léphetnek közvetlen kapcsolatba a vásárlókkal, ami jelentősen megnehezíti a visszatérő, lojális ügyfélkör kialakítását. Mivel a platform ily módon közéjük áll, a kezdetektől online fókuszú márkák igyekeznek kihagyni a stratégiájukból – ha pedig mégis élnek az Amazon nyújtotta szolgáltatással, általában közösségi média kampánnyal próbálnak közvetlen kapcsolatot kialakítani a felhasználókkal. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!