Rendelnél ételt a Pinteresten?

Rendelnél ételt a Pinteresten?
Egy hazai startup úgy gondolja, hogy ideje lecserélni a sok éve megszokott ételrendelő szolgáltatásokat, készített egy vizuális étlapot a´la Pinterest. Elindult a Zmenü.

Az erősen Pinterest kinézetű ételrendelő szolgáltatást egy fiatal magyar csapat készítette. A hagyományos ételrendelő szolgáltatásoktól alapjaiban és lényegében is teljesen eltérő weboldallal és koncepcióval kezdtek neki a hazai ételrendelés megújításának.

Az logikusnak tűnik, hogy senki sem szeret hosszú listák, étlepok közül válogatni. Az ételek többségét pedig akkor kívánjuk meg, ha látunk róla egy képet, vagy felidézzük a "szemünk előtt". A pszichológusok többsége azt mondaná, hogy feltételes reflexeinket leggyakrabban egy ilyen jól tervezett vizuális inger válthatja ki.

Az ételek megrendelése eddig azonban egyáltalán nem így történt, a weboldal pontosan rögzített címünk alapján kínálta fel a környéken éttermek elérhető kínálatát. Még arra sem igen volt lehetőségünk, hogy rákeresünk arra, hogy a környékünkön kapható-e például paprikás krumpli.

A Zmenü esetében néhány kattintással szűkíthetjük már most is jelentős kínálatot, étel típusokra kereshetünk, különböző nemzetek konyhái között válogathatunk, sőt fizetési mód alapján is kiválaszthatjuk ételünket. Megadhatjuk, azt is, ha csípős vagy hagymás ételekre vágyunk. Mindezt már egész korrekten kínálja a most indult weboldal.

Noha a Zmenü még számos esetben nem talál megfelelő ételt Budapesten kívül, mégis azt gondolom, hogy a Pinterest-szerű vizuális étlap siker lehet a felhasználók között.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!