Online boltot nyitott az Apple Oroszországban

Online boltot nyitott az Apple Oroszországban
A múlt hét óta működik az Apple online webshopja Oroszországban. A cég szerint a direkt értékesítés kulcs szerepet kaphat a feltörekvő piacokon.

Az orosz vásárlók múlt hét óta közvetlenül is vásárolhatnak az interneten az Apple termékeiből. Hasonlóan több országhoz, az Apple közvetlen értékesítésbe kezdett. A felhasználók így megbízható forrásból vásárolhatnak iPhone, iPad, iPod és Mac termékeket, kiegészítőket.

Ez az online áruház az Apple első hivatalos jelenléte az országban. A hírek szerint hivatalos értékesítői hálózatot is terveznek, s Oroszország felé az első lépést ezzel az oldallal szándékozták megtenni.

Az Apple néhány éve óvatos lépéseket tesz a keleti nyitás irányába, tavaly az iTunes orosz bevezetését egy nagy eseményen jelentették be Moszkvában. 2010-ben Medvegyev miniszterelnök személyesen látogatott el Cupertinoba, ahol Steve Jobs-al is találkozott.

A mostani lépés előjeleit abból is lehetett sejteni, hogy az Apple a térségben a helyi callcenteréhez oroszul beszélő szakembereket keresett, akik a supportot látják el a webshop mögött. A most beindított online bolt élő chat alkalmazásának segítségével a vásárlók könnyebben szerezhetik az információkat a termékekről. 

Az Apple részéről mindenképpen érdekes, hogy a csökkenő eladásokat a feltörekvő piacokon direk értékesítéssel erősítenék. Kínával kapcsolatban hasonló lépésekkel szeretné a cég megteremteni a saját piacát, egyelőre a legnagyobb ázsiai országban ezt sok egyéb ok miatt elég nehéz megvalósítani.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!