Nem tud dönteni, hogy melyik iPadet vegye? Segítünk

Nem tud dönteni, hogy melyik iPadet vegye? Segítünk
Házon belülről szorongatják meg az Apple csúcstermékét, az iPad Prót.

Az iPad Air-t rögtön vonzóvá teheti számunkra az ár/érték aránya, ugyanis a jóval borsosabb (szinte kétszer annyiba kerülő) iPad Pro-hoz képest is remekül hoz mindent, amire egy mezei felhasználónak szüksége lehet. Prímán lehet rajta olvasni, filmet nézni, zenét hallgatni, de még komolyabb játékokat is tudunk tolni vele.

Persze, hogy megy vele az Apple Pencil

Emellett természetesen rendelkezik az Apple új csáberejével, azaz kompatibilis az Apple Pencillel, magyarán jegyzetelésre, rajzolásra és ki tudja még mi mindenre használhatjuk. Új és izgalmas funkciója például, hogy segít nekünk szimetrikus síkidomokat rajzolni és képes arra is, hogy a macskakaparásunkból olvasható szöveget hozzon létre.

Persze az isigaz, hogy az iPad Pro nem csak a nevében professzionális, hanem ténylegesen munkavégzéshez is tervezték, így talán nem a legigazságosabb egy olyan szerkenytűvel összehasonlítani, aminek az egyedüli célja a szórakoztatás. Nyilván, kisebb melókat ezzel is el lehet végezni, de akkor járunk a legjobban, ha inkább kikapcsolódásra használjuk.

Azért nincs minden a helyén!

Az egyetlen hátulütője a készüléknek, hogy sikerült roppant fura helyre tenni az ujjlenyomatazonosító gombját, a hangerőszabályzó billentyű mellé. Időbe fog telni, míg megszokja az ember.

De ettől eltekintve az iPad Air-ről gyakorlatilag csak jót lehet elmondani. Pont ideális méretőű, könnyen hordozható, az akkumulátorának teljesítőképessége szépen lenyomja a konkurenciát (egyedül az iPad Pro-é erősebb nála), támogatja az USB-C töltést, a hangszórói meglepően jók és a kijelző is remek képet ad.

Szóval mindent összevetve, ha egy jó tabletet akarnak venni, de nem szeretnének annyit költeni rá, mint egy élvonalbeli laptopra, akkor az iPad Air lesz az önök készüléke.

(via Gizmodo, Kép: Apple)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: Apple, iPad, hírmorzsák