Már minden kiszivárgott az új Samsung Galaxy S21-ről

Már minden kiszivárgott az új Samsung Galaxy S21-ről
A várakozások szerint nagyjából két hónap múlva mutathatja be a Samsung 2021-re szánt első csúcstelefon-családját. Szinte valamennyi specifikáció kiszivárgott az új modellekkel kapcsolatban.

A vártnál korábban, már január közepén bemutathatja a Samsung a Galaxy S21 családot – legalábbis egy jól értesült tipster szerint. Addig ugyan még két hónap hátravan, viszont szokás szerint már kiszivárogtak a telefonok specifikációi, méghozzá az Android Police jóvoltából - írja a hvg.hu. Az oldal – állítólag – hivatalos sajtónyomtatást látott a készülékekről, azonban a forrásuk védelme érdekében ezt nem tudták közzétenni.

Írni viszont írnak róla, például azt, hogy a Galaxy S20 sorozathoz hasonlóan a Galaxy S21 családnak is három modellje lesz: Galaxy S21, a Galaxy S21+ és Galaxy S21 Ultra. Ami a színárnyalatokat illeti, a Galaxy S21 úgynevezett fantom ibolya, fantom szürke, fantom fehér és fantom pink színekben jelenik meg. A Galaxy S21+-t fantom ezüst, fantom fekete és fantom ibolya színekben árulják, míg a Galaxy S21 Ultra csak fantom ezüst és fantom fekete színben kerül forgalomba. Forrásuk szerint a Galaxy S21 alapmodellnek műanyag hátsó borítója lesz, míg az S21 Ultra üveget fog használni. A forrásuk azt nem tudta megerősíteni, hogy a Galaxy S21+-nál milyen anyagot használnak, ugyanis kiderült, hogy a műanyagra adott fogyasztói válasz jóval pozitívabb volt annál, mint amire a Samsung számított.

Az új telefonokba – szokás szerint és régiótól függően – kétféle processzor kerül: a hamarosan debütáló Qualcomm Snapdragon 875, valamint a Samsung Exynos 2100. Azt mondják, hogy az Exynos 2100 „egyenértékű vagy jobb lehet, mint a Snapdragon 875”. Úgy tudni, hogy az új Exynos energiahatékonyabb chip lesz, mint az előző generációk voltak, így hosszabb lehet a mobilok üzemideje. Az Exynos 2100 és a Snapdragon 875 egyaránt 5G-kompatibilis chipek, és minden Galaxy S21 modellből lesz 5G-s változat is, ahogy az az S20 esetében is történt. Viszont a Galaxy S21 Ultra lesz az egyetlen modell, amely Wi-Fi 6E támogatást fog kapni, ez a mód a Samsung szerint körülbelül kétszer gyorsabb, mint a szokásos Wi-Fi 6. (Pedig az sem rossz, sőt.) A Galaxy S21 és a Galaxy S21+ egyaránt 120 Hz-es képfrissítési rátájú FHD+ kijelzővel büszkélkedhet.

A Galaxy S21-é 6,2”-es, a Galaxy S21-é+ 6,7”-es lesz. A Galaxy S21 Ultra az okostelefonok egyik legjobb kijelzőjét mondhatja majd a magáénak: a 6,8”-es WQHD + LTPO megjelenítő 1–120 Hz adaptív frissítési frekvenciával rendelkezik. Állítólag akár 1600 nites lehet a csúcsfényessége, a Galaxy S20 Ultráé „csak” 1400 nit. Úgy tudni, hogy a Samsung állítólag 3000000:1-re javítja a kijelző kontrasztarányát, szemben az előző generáció 2000000:1-hez értékével. Az Android Police úgy tudja, hogy bár a Galaxy S21 Ultra S Pen-támogatást fog kínálni, azonban az érintőceruza nem lesz a dobozban. Ehelyett a Samsung olyan tokok értékesítését tervezi, amelyek a telefontesten kívül tárolják a digitális tollat. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Samsung, mobil