Kontaktlencse a Google-től? Szembe jön a Google Glas!

Kontaktlencse a Google-től? Szembe jön a Google Glas!
Smart-kontaktlencsével kísérletezik a Google. Úgy tűnik még nem a Google Glast illeszthetjük a szemünkre, az eszközt a cukorbetegeknek szánják.

A Google Glast már minden menő, trendi vezető az orrára illesztette. Egy most megjelent Google blogbejegyzésben a fejlesztők beszámoltak arról az intelligens kontaktlencséről, amelyet a cukorbetegségben szenvedőknek terveznek.

Az eszköz a vércukor szintet ellenőrzi folyamatosan, így a kontaklencse tulajdonosa számára a monitorozás elkerülhetővé teszi a hirtelen változások hatására kialakuló életveszélyes helyzeteket.

Hogy miért pont a kontaktlencse, arra a diabetesz kutatások adnak választ, amelyek azt mutatják, hogy a legpontosabban nem vérben lehet megmérni a vércukorszintet, hanem a könnyben. A könny így közvetlen lehetőséget nyújt arra, hogy az okos lencse szenzora a méréseket elvégezze, s annak eredményét azt a felhasználóhoz eljuttassa.

Természetesen a kutatások eddig még csak prototípusokat eredményeztek, amelyek jól mutatják, hogy milyen lehetőségek mutatkoznak az alternatív, okos eszközök felhasználási területein.

A blogbejegyzés azzal záródik, hogy a diabeteszesek egyik nemzetközi szervezete szerint elvesztettük a háborút a betegséggel szemben, a Google kutatói komolyan hisznek benne, hogy megoldásuk új lehetőséget villant fel a megoldások között.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!