Karácsonyi bevásárlás mobilon?

Karácsonyi bevásárlás mobilon?
A legjobb vásárlást segítő applikációkból válogatott a Venture Beat. Sajnos egy részük itthon még ismeretlen. Persze itthon is van már ilyen programok.

Az e-kereskedelem új utakat keres. A napokban számoltunk be a Flipboard katalógusok sikeréről, most a Venture Beat egy érdekes összeállításába botlottunk. 8 a karácsonyi bevásárlást könnyebbé tevő applikációt mutat be az ismert geekmagazin aktuális cikkében.

Az applikációk egy jó része, jól mutatja, hogy Magyarország nem igazán került fel a nemzetközi e-kereskedelmi térképre, mivel a programok többsége nem képes Budapestet valamiféle városnak értelmezni. Így játram azonnal az elsővel a TheFind-al, amelyet az amerikai újságíró kolléga első helyre sorolt.

Az Amazon applikációja a második helyre került, de sajnos roszz hírként onnan sem igazán tudunk rendelni. A Pricegrabber egyfajta árkrereső, ár összehasonlító program csak amerikai üzleteket találtam benne. Abból viszont elég sokat.

A LemonWallet segítségével a kártyáimat tudom digitális formában tárolni és ez vásárláskor megengedi a virtuális pénztárca használatá. Érdekes modell. Itthon ilyet még nem láttam. Érdekes lenne elgondolkozni a hasznosságán.

Valahol itt veszítettem el a fonalat, mert rájöttem, hogy vásárolni valahogy lokálisan vásárlunk. Hiába a nagy globális internet nem nagyon szánjuk rá magunkat, hogy több ezer kilométer távolságból rendeljünk a mobilunkkal valami igazán fontosat.

A leghasznosabbnak a Gift it nevű kis megoldás tűnt. Ez egy nagyon jól tervezett kis karácsonyi bevásárló és ajándéklista készítő program. Oszt, szoroz, kiszámolja a költségeket, akár személyekre szabottan is. Sőt vissza is számol karácsonyig, ezzel is noszogatva a lusta vásárlókat, hogy ne hagyják az utolsó percre a bevásárlást. Azért is ragadott meg annyira, mert nem éreztem végre, hogy a fejlesztők lokálisan akartak volna megoldani valamit, hiszen minden startup versenyen unásig halljuk, hogy a lokális piacokat ne tekintsük célnak.

Persze aztán itt jutott eszembe a napokban emlegetett hazai applikáció, a Smartshopper is, amely viszont csak itthon akar eladni dolgokat. Úgy tűnik az e-kereskedelem bizalmi üzlet, még nem nagyon merünk mobilon keresztül látatlanban megvásárolni dolgokat. Hiába a nagyszerű applikációk, a vásárlást támogató mobil alkalmazások, még kevesen szánják rá magukat a mobilvásárlásra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!