Jön a Xiaomi csúcstelefonja – eddig ezt tudni róla

Jön a Xiaomi csúcstelefonja – eddig ezt tudni róla
Európában valószínűleg januártól lesz elérhető.

Hamarosan érkezik az első Snapdragon 888-as telefon és ahogyan az új Qualcomm processzorok esetében már szokásossá vált, ezúttal is a Xiaomi vállalta magára az úttörő szerepét.
Egy kicsi Apple majmolás itt, Samsung előzés ott
A cég a Weibo-n jelentette be, hogy Kínában december 28-ával indítják el a Xiaomi Mi 11-et és annak pár fokkal erősebb Pro változatát is. Ezekben a készülékekben már az eddigi legerősebb Qualcomm processzor, a Snapdragon 888 zakatol majd. Vélhetőleg ez kerül be majd a Samsung következő nagy gurításába, a Galaxy S21-be is.
A pletykák szerint az új Xiaomi telefon egy 120Hz-es QHD AMOLED kijelzővel, egy 50 megapixeles főkamerával és egy 4 780 mAh-ás akkumulátorral érkezik majd. A Pro verzió annyiban fog eltérni, hogy az akksija 4 970 mAh-t bír majd és a főkamerája 108 megapixeles lesz. A szalagcímekbe pedig az is bekerült, hogy a kínai óriás sem fog töltőket csomagolni a gépéhez, ismert, hogy a trendet az Apple indította el.
Itthon még várni kell rá
A valóban csúcsnak számító készülék Kínán kívüli megjelenéséről még semmit nem árult el a cég, vélhetőleg valamikor januárban fog a „boltok pocaira kerülni”.
(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: Xiaomi, Samsung, Apple