Indul a Visa Boltok Boltja verseny Magyarországon

Indul a Visa Boltok Boltja verseny Magyarországon
Visa Boltok Boltja néven új verseny indul a fizikai üzletek megmérettetésére Magyarországon. A verseny célja a helyi vállalkozások eredményeinek elismerése, a vásárlók figyelmének felhívása a magas szolgáltatási színvonalú üzletekre, valamint a kis- és középvállalkozások számára motivációként is szolgáló legjobb gyakorlatok bemutatása. A nevezés nyílt és ingyenes, az első magyarországi győztes pedig a Szemes Optika budapesti üzlete lett. A Csehországban és Szlovákiában már működő versenyt az Instore Consulting EU cseh kiskereskedelmi portál indította el, a Visa pedig névadó szponzorként állt a kezdeményezés mellé.

Európa-szerte és Magyarországon is kihívásokkal teli éveket élnek meg a kisvállalkozások, soha nem látott nehézségekkel szembesülnek, miközben a fogyasztók vásárlási és fizetési szokásai gyorsan változnak. A kis- és középvállalkozások kulcsfontosságúak, a gazdaság gerincét alkotják - munkahelyeket teremtenek, elősegítik az innovációt és a helyi közösségeken belül tartják a jövedelmet.

A Visa Boltok Boltja egy díjazáson alapuló verseny. Először a cseh kis- és középvállalkozások körében szervezte meg az Instore Consulting EU cseh kiskereskedelmi portál - Andrea Voznikova - a POPAI CE elnöke szakmai támogatásával -, majd egy évvel később a versenyt Szlovákiában is meghirdették. Most pedig már a magyarországi verseny is elindul azzal a céllal, hogy inspirálja a KKV-kat, bemutassa a legjobb üzleti gyakorlatokat, és elismerje a helyi vállalkozások eredményeit.

"Olyan versenyt akartunk létrehozni, amelyben az üzleteket komplex módon, a vásárlói élmény minden elemét figyelembe véve értékelik. A boltokat első körben titkos vásárlás során értékelik havonta, majd egy szakértő zsűri választja ki az év győztesét azok közül, akik a 12 hónap alatt a legkiemelkedőbben teljesítettek" - mondta Andrea Voznikova, a POPAI CE elnöke.

A Visa a verseny névadó szponzora, amelynek célja, hogy felhívja a vásárlók figyelmét a színvonalas szolgáltatást nyújtó üzletekre, és elismerje teljesítményüket a Visa Boltok Boltja versenyen.

"A kisvállalkozók a gazdaság és a helyi közösségek fontos motorjai. Reméljük, hogy a Visa Boltok Boltja versenyen keresztül számos vásárlóbarát üzletet mutatunk be a fogyasztóknak Magyarországon, és segítünk a kereskedőknek a vásárlói élmény fejlesztésében, hiszen minden üzlet tanulhat a legjobb gyakorlatokból. Folyamatosan inspirálnak bennünket az innovatív és vállalkozó szellemű kisvállalkozások, amelyek üzleti modelljüket úgy alakítják, hogy mindig magasabb színvonalon szolgálhassák ki a vásárlókat” - mondta Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

A Visa Boltok Boltja versenyről

A versenyben minden hónapban új forduló indul. A vásárlói élményt a fizikai kiskereskedelmi létesítmények nyolc kritériuma szerint értékelik, amelynek alapja a jelöltek üzleti koncepciójának, az üzlet külső és belső kialakításának, az üzleten belüli marketingnek, az áruk megjelenítési módjának, a készpénzmentes, barátságos fizetési módok lehetőségének, de a személyzet hozzáállásának szakértői értékelése is. Mivel az üzlet hangulata hatással van az általános vásárlói élményre, és így befolyásolhatja a vevők döntését és vásárlását, az olyan jellemzőket is figyelembe veszik, mint a világítás, az illatok, a zene, valamint a termékek vonzó kihelyezése. A szakértők az egyes kritériumok értékelése alapján választják ki a győzteseket az értékelt üzletek közül. A havi nyertesek közül pedig a zsűri nevezi meg a Visa Boltok Boltja fődíjasát minden évben.

A novemberi hónap győztese a Szemes Optika budapesti boltja. Az üzlet esetében a kiemelkedő színvonalú, otthonos design, valamint az ügyfelekre irányuló személyre szabott figyelem mellett az exkluzív vásárlói élményt nyújtó speciality kávézó sarok koncepciója járult hozzá nagyban a végeredményhez.

A verseny nyílt és ingyenes, a szervezők a jelentkezéseket elérhetőségekkel együtt a nevezes@boltokboltja.hu e-mail címre várják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!