Idén karácsonyra korábban kezdtünk vásárolni és többet gondolkozunk

Idén karácsonyra korábban kezdtünk vásárolni és többet gondolkozunk
Benne vagyunk az adventi időszakban, de ez a korábbi években nem jelentette azt, hogy el is kezdik az emberek a karácsonyi ajándékok beszerzését – mégis úgy tűnik, hogy ebben az évben többen vannak azok, akik már most ajándékokat böngésznek a neten és a boltokban, sőt sokan alaposabban körülnéznek vásárlás előtt, mint korábban. A Bónusz Brigád és a GKID közös kutatásában azt vizsgálta, hogyan vásárolunk idén, miben térnek el szokásaink a korábbi évekhez képest?

Hamarabb, de alaposabban körülnézve

Nos, úgy tűnik, sokan az idővel kelnek versenyre: a kutatásban részt vevő 1339 internethasználó több mint negyede (27%) úgy érzi, hogy a folyamatos áremelkedések miatt korábban kell elkezdeni a beszerzéseket, így talán jobb áron juthatnak a vágyott ajándékokhoz. Szintén az alaposabb átgondolást jelzi, hogy idén a válaszadók közel harmada mondta azt, hogy a korábbinál sokkal körültekintőbb a lehetőségek felmérésekor, és akár ár-összehasonlító oldalakat is használ, hogy a legjobb áron tudja beszerezni az ajándékokat. A gazdasági körülmények hatással vannak a karácsonyi vásárlási szokásokra – mindössze a válaszadók tizede nem tervez változtatni az ünnephez kapcsolódó beszerzési szokásain a körülmények ellenére sem.

A kupon jó választás

Kupont a 25-29 éves korosztályban közel minden ötödik válaszadó fog ajándékba adni, de összességében más korosztályok is szívesen adnak ajándékba élményre vagy más szolgáltatásra felhasználható bónuszt, kupont, hiszen így rugalmasan választhatók az időpontok. Azok közül, akik idén karácsonykor adnak kupont ajándékba, 38 százalékuk élményre beváltható bónuszt, 33 százalék pedig termékkupont fog ajándékozni szeretteinek. A nők körében az élménykuponok a legnépszerűbbek (40%), míg a férfiak inkább a termékkupont ajándékoznak szívesen. (43%) A 30-39 év közötti korosztályban nagyon népszerű ajándék az utazási kupon, több mint negyedük emellett teszi le a voksát idén karácsonykor – a Bónusz Brigád értékesítési adataiból is az látszik, hogy az 1-2 napos utazások, gyors feltöltődések igen népszerűek, akár ajándékbónuszok formájában is.

Akciók, kevesebb ajándék

Más változások is tapasztalhatók a vásárlási szokásokban: a válaszadók 18 százaléka kizárólag akciók ideje alatt vásárol idén. A válaszadók 14 százaléka azt mondta, hogy ebben az évben a korábbinál kevesebb rokonnak/barátnak tervez vásárolni, míg 15 százalékuk bár ugyanannyi embert lep meg, mint tavaly, de nekik kisebb értékű ajándékkal készül.

Bár a Bónusz Brigád és a GKID kutatásából az derült ki, hogy bár a válaszadók alapvetően optimisták, azért rengeteg stresszel járnak az idei ünnepek: a legtöbb embert (33 százalék) az anyagi lehetőségeinek szűkössége tölti el feszültséggel: hogy miből veszi idén az ajándékokat és hogy mennyire megdrágult minden. A válaszadók 7 százalékát a karácsonyi menü ára is stresszeli, de jó hír, hogy a válaszadók közel fele semmi miatt nem aggódik idén sem, sőt minden ötödik válaszadó számára a karácsony semmiféle stresszt nem okoz, kifejezetten örömöt, pihenést, feltöltődést jelent az ünnep.

Az idén 12 éves Bónusz Brigád 2010-ben forradalmasította a hazai piacot. egy merőben új modell bevezetésével. Digitalizálta a korábban csak offline módon elérhető élmény, gasztronómia, szépségipari, wellness stb. ajánlatokat, kedvezményes árakat biztosítva vásárlói részére. A www.bonuszbrigad.hu oldalán, jelenleg mintegy ezer ajánlat található.

A több mint félmillió hírlevél feliratkozó, naponta értesülhet a legújabb ajánlatokról, melyek nem csak az inspirálódásban, de a tudatos vásárlási szokások kialakításában is segítséget nyújtanak.

Az oldal mára több mint 34,3 milliárd forintot spórolt meg a vásárlóinak és ez a szám napról, napra nő! Légy tudatos vásárló, spórolj velük Te is.

Több ízben elnyerte az év honlapja díjat, jótékonysági programjának köszönhetően pedig a MAF Leginnovatívabb Támogatói Programjai közé került. Superbrands és Magyar Brands díjazott, a Kiváló magyar tartalom elismerés tulajdonosa és Az Év Internetes Kereskedője díj tulajdonosa is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!