Hogyan segíthet értékesíteni az Instagramon a Reals?

Hogyan segíthet értékesíteni az Instagramon a Reals?
Az Reels egy új funkció Instagramon, aminek segítségével rövid videókat lehet gyorsan és kreatívan szerkeszteni és azonnal publikálni.

A funkció lényege, hogy rövid, 15-30 másodperces videókat lehet készíteni és megosztani, különböző vizuális és hangeffektek segítségével, amit a posztokhoz és történetekhez hasonlóan az alkalmazás bármelyik felhasználója megtehet - írja a Kosárérték.

A koncepció nagyon hasonlít a TikTokra, azzal a különbséggel, hogy a Reels az Instagramnak, azaz egy olyan appnak a részét képezi, ahol sok más funkció is elérhető ezen kívül. Így kétségkívül lehet építeni a “ha már éppen ott voltam, megnéztem néhány videót” és a “csak ellenőrizni akartam, hogy ki írt nekem, de órákra ott ragadtam” szcenáriókra.

Tekintve viszont, hogy ez egy viszonylag új funkció a felületen – hiszen az Instagram hivatalosan 2020 augusztus 5-én mutatta be -, jogosan merülhetnek fel kérdések, főleg olyan felhasználók részéről, akik nem mozognak otthonosan a TikTok, és úgy általában a rövid videós tartalmak megalkotásának világában.

 

Hol lehet megtalálni?

Amennyiben Reels videót szeretnénk készíteni, pusztán annyit kell tennünk, hogy a teljes kezdőképernyő balra húzásakor megjelenő tartalomkészítési menü alján a Reels feliratra tekerünk. Itt azonnal elérhetővé válik a szerkesztési felület. Az elkészült Reelek böngészéséhez pedig a kezdőlap alsó sávjának közepén található gombra kell kattintani, ahogy azt a lenti kép is mutatja.

 

Hogy működik?

A fent említett felületet megnyitva láthatóvá válnak a különböző effektek, amelyekkel el lehet látni a készülő videót. Maga a felvétel a felirat fölötti gombra kattintva indítható el, ekkor kezdődik a 15-30 másodperc, amely a videó tartalmaként fog szolgálni.

 

Szerkeszteni az alábbiak mentén lehet:

  • Hang: az Instagram készletéből lehet válogatni, vagy újra felhasználható a már korábban, saját Reelbe felvett hang is.
  • A történetekből már jól ismert AR effektek: vannak köztük az Instagram által, valamint más felhasználók által készítettek is.
  • Időzítő és visszaszámláló: a “hands free” videók elkészítéséhez hasznos.
  • Rendezés: több klip összevágásánál érdemes használni, a tökéletes átmenethatás elérése érdekében. Ennek a funkciónak a segítségével a második videó kezdőképe az azt megelőző videó utolsó képéhez illeszthető.
  • Gyorsítás/lassítás: a videón és audión is elvégezhető, hogy ne csússzon el az esetleg ritmusra történő mozgás.
Hogy pontosan mire lehet használni és hogyan, arról itt olvashattok.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram, Reels