Hamis akciók miatt vizsgálódik a GVH a hazai Euronics és Media Markt üzemeltetőinél

Hamis akciók miatt vizsgálódik a GVH a hazai Euronics és Media Markt üzemeltetőinél
Akciótartási gyakorlatuk és a fogyasztók megtévesztése miatt indított vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Média Markt és a Euronics üzemeltetőivel szemben.

A GVH eljárást indított a Euronics áruházakat üzemeltető Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, valamint a Media Markt üzleteket fenntartó Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.-vel szemben. Feltételezések szerint a kereskedők tisztességtelen, fogyasztókat megtévesztő akciókkal próbálták eladni termékeiket honlapjukon. Úgy tűnik, hogy egyes elektronikai eszközöket „feláraztak” az akciók előtt, majd ezeket az árakat alapul véve biztosítottak megtévesztő kedvezményeket.

A Versenyhivatal már korábban is szabott ki büntetést fiktív akciók miatt. 2022 májusától pedig az erre vonatkozó szabályozás is megváltozik, a kereskedőknek még szigorúbb elvársokat kell teljesíteni az árkedvezmények feltüntetésekor.  A kereskedők májustól az akciót megelőző minimum 30 napos időszak legalacsonyabb árát tüntethetik fel eredeti árként.

A vizsgálat elindítása természetesen nem jelenti automatikusan, hogy a két elektronikai vállalat valóban jogsértést követett el. Az eljárás célja a tények tisztázása, illetve a feltételezett jogsértés bizonyítása.

(Forrás: kosarertek.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!