Hagyományos üzlet QR kóddal

Hagyományos üzlet QR kóddal
A webshoppal és hagyományos, off-line üzlettel is rendelkező kereskedők kihasználhatják, hogy egyre több vásárló zsebében ott lapul az okostelefon.

Boltjukat informatívabbá, ugyanakkor szokatlanságánál fogva érdekesebbé is tehetik oly módon, hogy a polcokra kirakott termékek mellé QR-kódokat helyeznek. A kódok lefényképezésével a vevők a telefon kijelzőjén elolvashatják a termék leírását, vagy képeket, videókat nézhetnek meg róla. A telefonon megjelenő információkat pedig a kereskedő webáruháza szolgáltatja.

Az utóbbi években egyre több publikáció lát napvilágot a webáruházak térhódításáról, azonban ezen túl csak kevesen gondolják tovább a kereskedelem fejlődésének lehetséges irányait. Pedig a technikai innováció révén számtalan új megoldás, ötlet létezhet, pl. olyan is, amellyel éppen a webáruházak jelenthetnek komoly támogatást a hagyományos, off-line üzleteknek. A vevő a boltban az egyes termékek mellett kihelyezett un. QR-kódokat okostelefonjával beolvashatja, amely így többlet információkat - bővebb leírást, képeket, videót és termék paramétereket - jelenít meg a kijelzőjén az adott árucikkről.

A termék ismertetés e formája - a mellett, hogy nagy mértékben hozzájárulhat a vásárló tájékoztatásához - külön reklám értékkel is bír, hiszen a QR-kódokat használó üzletnek gyorsan híre megy elsősorban az újdonságokra fogékonyabb fiatal korosztály körében. A termékek mellé kihelyezett QR-kód a webáruház adminisztrációs felületéről kinyomtatható, illetve a kód beolvasásával megjelenő információkat is a webáruház rendszer szolgáltatja az okostelefonnak - természetesen mobilra optimalizált formában.

Forrás: http://viltor.hu/

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!