GLAMI.hu: március óta ezek a legkeresettebb divatcikkek a webáruházakban

GLAMI.hu: március óta ezek a legkeresettebb divatcikkek a webáruházakban
A több mint 4600 európai divatwebáruház termékeit katalogizáló, havi 47 millió látogatóval rendelkező GLAMI divatkereső és divatfelfedező oldal nyilvánosságra hozta friss elemzését, amely bemutatja, hogy március eleje óta melyek voltak a felhasználók által legkeresettebb termékek.

A GLAMI adatvezérelt vásárlási élményre építő techvállalat rendszeresen készít felméréseket és elemzéseket, amelyek azt vizsgálják, hogy hogyan változnak a fogyasztói szokások a divattrendek függvényében. A ruházati cikkek és kiegészítők online vásárlásához remek kiindulópontként szolgáló oldal most azt vizsgálta meg, hogy 2024 tavaszának legfontosabb divattrendjei tükrében hogyan nőtt az igény az egyes termékkategóriákra a felhasználók keresései alapján.

Idén visszatérnek a '70-es évek

Az utóbbi időben egyértelműen látható tendencia, hogy a divat visszarepül a 70-es évekbe, és az ikonikus stílusok, színek és minták új életre kelnek a kifutókon. A 70-es évek divatját a kreativitás és az önkifejezés határozták meg, az ebben az évtizedben megjelenő stílusok között ott voltak a bőszárú farmernadrágok, a bohém mintás ruhák, a platform cipők és a hosszú szoknyák, melyek mind a szabadság és az individualitás szimbólumai voltak. Most, évtizedekkel később, ezek a stílusok újra előtérbe kerülnek, friss és modern megközelítésben. A bőszárú nadrágok mellett megjelennek a lenge, különféle szabású farmerok, miközben a bohém mintás ruhák egyre népszerűbbek lesznek a vintage darabok és a modern interpretációik között. A 70-es évek visszatérése a divatba nemcsak a stílusokban, hanem a színekben és a mintákban is megnyilvánul. Az élénk színek és a geometriai minták, melyek jellemzők voltak erre az évtizedre, most a 21. század ízlésvilágának megfelelően frissítve és modernizálva újra előtérbe kerülnek. Mindezt tökéletesen tükrözik a Glami.hu-n történő keresések: a legnagyobb növekedés a gyöngyös ékszerek és nyakláncok kategóriájában volt, ezekre a termékekre 100%-kal ugrott meg a keresések száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Két másik kategória, amelyre most folyamatosan nő a kereslet az A-vonalú szoknyák (+106%), valamint az ovális napszemüvegek.

A luxus megjelenés

A divat mindig is a stílus és az egyediség kifejeződése volt. Nincs ez máshogy idén sem, amikor egy új trend hódítja meg az utcákat: az "expensive look", vagyis a luxus megjelenés. Ez a stílus nemcsak arról szól, hogy drága márkákat viselünk, hanem arról is, hogy olyan összeállításokat hozunk létre, amelyek minőségi és exkluzív benyomást keltenek. Az "expensive look" stílusának lényege az elegancia és a letisztultság. A minimalista darabok, az egyenes szabású ruhák és az egyszerű, de jól megválasztott kiegészítők mind hozzájárulnak ehhez a megjelenéshez. Fontos hangsúlyozni, hogy az "expensive look" nem feltétlenül jelenti azt, hogy drága márkákat kell viselnünk. Inkább a stílus és az összhatás a fontos, amely kifejezi a kifinomultságot és a magabiztosságot.

A romantika sosem megy ki a divatból

Idén tavasszal egy új trend hódítja meg a szíveket: a girlcore stílus. Ez a trend nemcsak a nőiességet ünnepli, hanem egy romantikus és álomszerű megközelítést is ad a divatnak. A romantika és a nőiesség ikonikus szimbóluma a csipke. Egy hosszú csipkeruhával vagy egy rövid csipkefelsővel kombinált farmerrel könnyedén megvalósítható a girlcore stílus. A romantikus outfitek elengedhetetlen része a pasztell árnyalatok használta, mint például a púder rózsaszín, a bézs vagy a halványkék, amelyek még inkább kiemelik a nőiességet és az álomszerű stílust. A virágos minta mindig is a romantika és az idill szimbóluma volt a divatban. Egy virágmintás ruhadarab, mint például egy virágos szoknya vagy egy virágos blúz segítségével könnyedén egy kis romantikát és bájt vihetünk az öltözékünkbe. A stílus népszerűségét 2024-ben jól érzékelteti a masnikra és rózsa mintákra történő keresések számának jelentős növekedése, utóbbi tekintetében 550%-kal nőtt az érdeklődés 2023 azonos időszakához képest.

A tenisz ihlette divat

A divat és a sport mindig szorosan összekapcsolódott, de most egy új trend hódítja meg a kifutókat és az utcákat: a tenisz inspirálta divat. Ebben a megjelenésben a klasszikus pólók és sportos szoknyák elengedhetetlenek. Egy egyszerű, de stílusos pólóval és egy lenge szoknyával könnyedén megvalósítható a sportos elegancia hangulata. A kiegészítők szintén fontos szerepet játszanak a tenisz inspirálta divatban. A sportos, de elegáns kiegészítők, mint például teniszpántok, baseball sapkák vagy akár teniszszoknyákat utánzó táska- és cipőstílusok még inkább kihangsúlyozzák az egyedi hangulatot az öltözékben. A tenisz ihlette divatban az élénk színek és a sportos minták is nagy hangsúlyt kapnak, mint például a csíkok vagy kockák, melyek óriási népszerűségnek örvendenek az irányzat követői között.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!