Felpörgött az online fogadás – erre kell figyelni, ha fogadunk

Felpörgött az online fogadás – erre kell figyelni, ha fogadunk
Az online kaszinózás izgalmas szórakozás, azonban fontos megtanulni mértéket tartani. A besoccer.com gyűjtése segít elkerülni a kockázatokat.

A kényelmes és izgalmas fogadási élményt biztosítót online kaszinózás világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Így járvány idején pedig külön bónusz, hogy a lábunkat se kell kitenni otthonról, a többi mellett az elmúlt időben a poker magyarország-i felfutása is jelentős volt. A Statista jelentése szerint az ipar 2023-ig 92,9 milliárd amerikai dollárt fog elérni. Ez elsősorban a széles fogadási választéknak köszönhető, a játékosoknak rengeteg lehetőségük van nyerni és pénzt keresni.

A trendbe beleilleszkedik, hogy hazánkban is, mint világszerte, felfutóban van az e-sportokra leadott fogadás. Sajnos az online fogadók számának növekedésével az olyan szerencsejátékosok száma is emelkedik, akik rossz szokásokat alakítanak ki, legfőképp az újoncok. Akár szórakozásból, akár hivatásból online szerencsejátékozunk, fontos, hogy mértékkel játszunk, hiszen senki sem akar adósságcsapdába kerülni. Ehhez adunk most néhány hasznos tippet.

A hitelkártya nem szerencsejátékra való

Ezt a praktikus tanácsot egészen egyszerű betartani: ne használjunk hitelkártyát az online kaszinózáshoz. Mivel a hitelkártyákon általában magasabb a limit, könnyedén újabb fogadást köthetünk, hogy visszaszerezzük, amit elvesztettünk. Így megeshet, hogy feléljük a hitelkeretet és csak növeljük az adósságunkat. Sajnos olyannyira gyakori jelenségről beszélünk, hogy az Egyesült Királyságban be is tiltották a hitelkártya használatot a fogadóoldalakon.

A fogadást tekintsük szórakozásnak

Az a legjobb, ha a fogadást szórakozásnak tekintjük, nem pedig pénzkereseti lehetőségnek. Már csak azért is, mert nagyobb az esélye annak, hogy veszítünk, minthogy nyerünk. Ezt a tényt nem árt mindig észben tartani. Ha azért fogadunk, hogy pénzt keressünk, könnyen belekerülünk a végtelen körforgásba: egyre többet veszítünk, ahogy egyre többet akarunk nyerni.

Állítsunk be limiteket és tartsuk is magunkat hozzájuk!

Ez a tapasztalt fogadók leggyakoribb tanácsa. Talán közhelyesen hangzik, de semmi sem hatékonyabb az önkontrollnál, ha fogadásról van szó. Mielőtt megjátszanánk egy meccset, határozzuk meg, hogy mennyi pénzt és időt szánunk rá. Ha nincs meg a keret, hogy feltegyük a kívánt összeget, ne kérjünk kölcsön. Legyünk elégedettek azzal, amink van, és addig nyújtózzunk, amíg takarónk ér. Így nem verjük magunkat adósságba. Tartsuk magunkat ahhoz, amit előre kijelöltünk. Ha elfogyott a játékra szánt idő vagy pénz, akkor az a jel, hogy itt az ideje leállni. Ugyanakkor kiderült, hogy a karantén komoly hatással van az online szerencsejáték alakulására, főként a fiatal férfiak csúsztak rá az ilyen jellegű izgalmakra.

Ne fogadjunk, ha stresszesek vagy depressziósak vagyunk!

Rosszabb napjainkon érdemes inkább távol maradni az online kaszinóktól. Bár a netes fogadás gyors menekülő utat, instant izgalmat nyújthat, könnyen megeshet, hogy többet költünk, mint amennyit szerettünk volna. Ha rossz kedvünk van, inkább sétáljunk, edzünk vagy táncoljunk.

Legyen más hobbink is!

Könnyebb kiegyensúlyozott életvitelt folytatni, ha van több hobbink is. Ahelyett, hogy minden időnket, energiánkat és pénzünket kaszinózásra fordítanánk, az egyéb időtöltések teszik ki a napunkat, így kisebb eséllyel válhatunk rossz szokások rabjává.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!