Elkezdődhet a magyarok kertbe vonulása – pont a Föld napján!

Elkezdődhet a magyarok kertbe vonulása – pont a Föld napján!
Az Árukereső.hu belső adatai alapján arra következtethetünk, hogy idén még több kertészeti holmira akarnak lecsapni a magyarok, aminek csúcspontja valószínűleg június lesz. Ez nem meglepő, elvégre a jó idő remek lehetőséget biztosít arra, hogy rendbe rakjuk kertünket és elvégezzük a régóta halogatott munkákat.

A jó idő megjelenésével párhuzamosan a magyar vásárlók érdeklődése is megnőtt a kertészeti eszközök és termékek iránt, az Árukereső.hu pedig érdekes adatokra lát rá arról, hogy mire keresnek rá a hazai fogyasztók.

Szombatra esik a Föld napja, és a várható jó idő remek lehetőséget biztosít a kerti munkára. Ez meglátszik az érdeklődésből is, ugyanis tavalyihoz képest már most 30%-kal többen kerestek rá láncfűrészekre, és hasonló mértékben kutattak szerszámosládák után. Sőt, majdnem kétszeresére nőtt a kaszák iránti érdeklődés, és még ennél is jóval többen keresnek fogókat, amik mind jól jönnek majd az udvari feladatok elvégzésében. A fűszegélynyírók és a kültéri lámpák kb. 15 százalékkal népszerűbbek most, míg a LED-égők közel 40%-kal, így valószínűleg egyre többen vízionálnak formás kertet és esti kültéri pihenést. Érdekesség, hogy majdnem háromszor annyi mosóporra kerestek rá, így eljöhet a kinti teregetés ideje.

Bizonyos termékeknél visszaesés figyelhető meg. A kompresszorok és aggregátorok mind 25%-kal estek vissza, ahogy a levélfúvók is. A gyepszellőztetők és a kerti slagok 40%-körüli visszaesést mutatnak, így a gyepgondozás úgy tűnik, nem lesz prioritás, ahogy a medencék használata sem, mivel ott meg 54%-kal kisebb az érdeklődés.

Az Árukereső.hu becslései szerint a június lesz a kertészeti kategória csúcshónapja, a jelenlegi változások pedig egyértelműen igazolják, hogy nem csak az időjárás szerint, de az emberek tudatában is megérkezett a tavasz.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!