Egyszerre laptop, táblagép és kézikonzol

Egyszerre laptop, táblagép és kézikonzol
A Nintendo Switch-hez hasonló eszközzé változtatható a Lenovo most bemutatott újdonsága. Ha nem játszanak vele, táblagépként vagy miniatűr laptopként működik.

A Lenovo még 2016-ban felvásárolta a NEC számítástechnikai üzletágát, azóta pedig a Lavie név alatt adnak ki különféle eszközöket - mutatja be a hvg.hu. A két gyártó az idei online zajló CES 2021 elektronikai szakkiállításra időzítette újdonságai bemutatását, melyek között két érdekesebb készülék is van.

A Lavie Mini néven érkező készülék azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy háromféle feladatra is bevethető: ha kell, laptopként és táblagépként is használható, munka/tanulás után pedig a Nintendo Switch kézikonzoljához hasonló eszközzé alakítható. A termék oldalaira ilyenkor két kontrollert kell csatlakoztatni a megfelelő élményhez, a játék képe viszont egy nagyobb képernyőre, például monitorra is kiküldhető egy HDMI-s kábellel.

A készülék megjelenítője 8 colos WUXGA típusú, de a táblagépes funkció miatt értelemszerűen érintésérzékeny is. A motorháztető alatt egy 11. generációs Intel chip dolgozik, ebből egész pontosan egy i7-es (mobil) változat. A grafikus feladatokat az Intel Iris Xe látja el. A memória 16 GB-os és LPDDR4 fajta. A háttértár 256 GB-ra rúg, de ez esetben SSD-ről beszélünk. A gyártó szerint a termék mindössze fél kilót nyom és a WiFi 6-ot is támogatja. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!