Egyre inkább az újabb iPhone-ok iránt érdeklődnek a Rejoy.hu vásárlói

Egyre inkább az újabb iPhone-ok iránt érdeklődnek a Rejoy.hu vásárlói
Fontos trendváltozást érzékelnek a bevizsgált és felújított okostelefonokat árusító Rejoy.hu-nál: az iPhone 13-as termékcsalád iránt idén jelentősen megnőtt a kereslet, és a legnépszerűbb tíz modellből hét készüléket három éven belül dobott piacra az Apple. A legtöbben liváló vagy újszerű állapotbesorolású telefont választanak, 2023-ban legjobban fogyó felújított tíz készülék mindegyike iPhone volt, az androidos telefonok közül a Huawei P30 Pro, illetve a Samsung Galaxy S10 a legnépszerűbbek.

Az eMAG-csoport pénzügyi befektetését élvező, bevizsgált, felújított okostelefonok értékesítésére specializálódott Rejoy.hu 2022 őszi indulásakor még kimondottan a legolcsóbb telefonokat keresték az ügyfelek a piactéren, 2023-ban azonban a rendelések a nagyobb tudású, újabb, így valamelyest drágább készülékek irányába mozdult el a vállalat belső értékesítési számai szerint.

Eladott darabszámban a legnagyobb növekedést az iPhone 13 termékcsalád készülékei (iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro Max) produkálták a Rejoynál 2023-ban: mostanra ezek a típusok teszik ki az itthon eladott összes készülék mintegy 10 százalékát.

Összességében az ügyfelek csaknem háromnegyede (72%) valamilyen iPhone-t rendel a Rejoytól, ami racionális döntés, hiszen az Apple közismerten hosszú ideig nyújt szoftveres támogatást készülékeihez, a legfrissebb iOS 16 rendszer például a hat éve kiadott iPhone 8-hoz is elérhető.

Tízből hét ügyfél háromévesnél fiatalabb iPhone-t vesz

Ennek ellenére a Rejoy ügyfelek körében legnépszerűbb tíz készülékből hetet három éven belül dobott piacra az Apple - a tíz legjobban fogyó készülék közül csupán három iPhone készülék (a 6S, 7 és 8 típusok) idősebb 3 évesnél.

A top 10-ben idén már megtalálhatók az iPhone 13 és a 13 Pro modellek, amelyek teljesítményükben és tudásukban csaknem azonosak az Apple jelenlegi legújabb modelljének számító iPhone 14-es sorozatnál, ám jóval kedvezőbb az áruk - különösen a Rejoynál elérhető felújított változatban.

Az iPhone 12-es széria modellei (a 12 és 12 mini) szintén népszerűek a magyar vásárlók körében, hiszen ez a típus jó kompromisszumot jelent az ár és az erős hardver, remek kijelző tükrében. Az iPhone 11-et “igásló” jellege választják sokan, hiszen a 2019-es készülék napjainkban is jónak számító üzemidőt és általános funkciókat nyújt, míg a 2020-ban megjelent iPhone SE a gyártó egyik legolcsóbb modern készüléke, ami így sokak számára életük első iPhone-ja.

Az androidos készülékek közül idén eddig a kamerájának képességeit tekintve kimagasló Huawei P30 Pro, illetve a Samsung Galaxy S10 készülékek a legnépszerűbbek. Bár a jótállást illetően minden, a Rejoynál eladott készülékre azonos feltételek vonatkoznak (alapból 1 év garancia és 30 napos díjmentes visszaküldési lehetőség), a magyar vásárlók a lehető legjobb esztétikai állapotú készülék beszerzésére törekednek: az idén eladott telefonok 73 százaléka volt újszerű vagy kiváló besorolású - ami a két legjobb állapotot jelöli.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!