Bill Gates szerint a hülyékbe vetett hit tartja fenn a kriptopiacot

Bill Gates szerint a hülyékbe vetett hit tartja fenn a kriptopiacot
Az elmúlt napokban hatalmasat zuhant a kriptovaluták értéke

Az elmúlt napokban hatalmasat zuhant a kriptovaluták értéke, aminek meg is lett a következménye: a kriptokereskedelemmel foglalkozó vállalatok tömeges elbocsátásokba kezdtek, még ha saját elmondásuk szerint abban is bíznak, hogy előbb-utóbb helyreáll a piac. A valuták eddig sem számítottak kifejezetten megbízható befektetésnek, azonban az összeomlás után nagy számban jelentek meg kritikák a médiában. Ezekhez csatlakozott most Bill Gates, a Microsoft milliárdos társalapítója is.

A TechCrunch keddi előadásán elmondta, nem rajong sem a kriptovalutákért, sem pedig az NFT-kért (nem helyettesíthető tokenek), és érdekeltsége sincs bennük. Véleménye szerint az ehhez hasonló trendeket minden esetben a „greater fool” (hülyékbe vetett hit) elmélet hajtja, melynek lényege, hogy a túlértékelt termékek ára megemelkedik, ha van elég befektető, aki hajlandó többet fizetni értük.

Márpedig szerinte az NFT-k esetében közel sem mérhető olyan mértékben az egyes digitális képek ára, mint amennyiért árulják őket. Eredeti cikk: 24.hu.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!