Az Amazon megnyitotta első ruházati boltját

Az Amazon megnyitotta első ruházati boltját
A különleges üzlethelyiség a hagyományos vásárlást ötvözi a modern technológiákkal.

A főleg az e-kereskedelmi szolgáltatásairól ismert Amazon internetes óriás megnyitotta első hagyományos, Amazon Style nevű ruhaüzletét Los Angelesben – tudta meg a Media1 a The Verge alapján.

Nem ez az első fizikai boltja az Amazonnak, ilyen például a Whole Foods, a pénztármentes Amazon Go, vagy az Amazon Fresh élelmiszerboltok, de ez az első olyan helyük, ahol ruhákat árulnak.

Az Amazon Style-ban számos ismert ruházati márka megtalálható, ám nem alkalmazzák a „Just Walk Out” technológiát, tehát valódi alkalmazottak segítik a vásárlókat.

Az Amazon Style üzletben az árukészlet minden darabja tartalmaz egy QR-kódot, amelyet a vásárlók leolvashatnak, hogy összeállítsák azon termékek listáját, amelyeket felpróbálnának egy próbafülkében – de akár azonnal meg is vásárolhatják a termékeket.

Egy másik lehetőség, hogy a vásárlók az Amazon.com felületén kiválasztanak ruhákat, és kérik az üzletbe történő kiszállításukat. Ott felpróbálhatják azokat, és ha nem tetszik nekik, kérhetik a visszaküldést.

Az üzletbe látogatóknak az alkalmazottak összegyűjtik a ruhákat a próbafülkébe, majd jelzik az érdeklődőknek, ha a termékek készen állnak a felpróbálásra. A próbafülkékben érintőképernyős monitorok is találhatók, így a vásárlók további tárgyakat kérhetnek felpróbálásra, akár menet közben is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: amazon