Az Amazon előbb postázná a csomagod mielőtt megvennéd

Az Amazon előbb postázná a csomagod mielőtt megvennéd
A világ legnagyobb online értékesítője bejegyezte azt a szabadalmat, amelyben azt ígéri, hogy képes még a vásárlás előtt kiszállítani a vágyott árut.

A Wall Street Journal cikke érdekes távlatokat nyit az e-kereskedelem innovációs törekvéseinek sorában. A vásárlási szokások elemzése egészen új irányokat vett a legnagyobb internetes vásárlási oldal kutatóinak munkája folytán.

Az Amazon izgalmas technológiai megoldásai segítségével nem először hívja fel magára a figyelmet. A hírek szerint már ez évvégétől automatikus dronok segítségével szállítaná ki csomagjait a világ legnagyobb webboltja. Erre a futurisztikus megoldásra licitált most rá az a bejelentés, amelyben nem kevesebbet állít az Amazon, mint hogy hamarosan előbb szállítja ki az árukat a megrendelőknek, minthogy azt megrendelték volna.

Kicsit talán meglepő lehet a bejelentés, de Amerikában az ilyesmire akár szabadalmat is bejegyeznek. A vásárlói predikciót a cég "anticipatory shipping" néven jegyezette be.

A megoldást egy hatalmas vásárlói adatbázis elemzésével, a korábbi megrendelésekből, keresésekből és az online vásárlási szokások kiértékelésével érnék el.

A sci-fibe illő megoldás megoldás lehet az azonnali kiszállítási igényekre, a szállítási idő radikális lecsökkentésére. A már nyilvánosan is elérhető 27 oldalas "patent" egyértelműen azt mutatja, hogy az Amazon sokkal több adatot rögzít majd felhasználóiról, mint korábban. Az, hogy a rendszer hányszor hibázik majd, s hogy ehhez a felhasználók mit szólnak majd, még nem tudhatjuk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!