Appstore gyerekeknek

Appstore gyerekeknek
Óriási lehetőséget lát az Apple az oktató és fejlesztő programokban. Ezért alkalmazásboltjában külön Kids Appstore-t indított a gyermekeknek célozva.

A Techcrunch számolt be arról, hogy az Apple kiemelt figyelemmel fordult a legfiatalabb felhasználók felé. A jórész még nem saját eszközzel rendelkező gyerekek részére indult el a napokban a Kids appstore névre keresztelt szekció.

Az Apple a gyermekeknek szánt alkalmazás boltot már nyár elején bejelentette, de csak most indult el a program, amelyben játékok, oktató és képességfejlesztő játékok kapnak helyet. A felmérések azt mutatják, hogy ezekért a programokért hajlandóak fizetni a leggyakrabban.

A Kids Appstore több korosztályra bontva szolgálja ki azokat a szülőket, akik gyermekeik kezébe merik adni tableteiket, okostelefonjaikat. Külön kereshetők a három évesek, az öt év körüliek, a 6-8, illetve a 9-11 évesek számára ajánlott programok.

A gyermekjátékok többsége az ingyenes kategóriájú freemium modellt alkalmazza és a felhasználókat a kipróbáló rész végeztével kéri meg a fizetésre. Az in-app puchase módszer így viszonlag könnyen húz ki a szülők zsebéből dollárokat, hiszen a gyerekek gyorsan ráéreznek egy-egy mobiljáték örömére.

A játékprogramok értékesítésén túl egyre növekszik az oktató és nevelő, korai fejlesztő megoldások piaca is, hiszen a szülők szabadidjükben szívesen játszanak közösen gyermekeikkel, ha gyerek képességeinek fejlődését, ügyességének javulását remélik a letöltött alkalmazástól.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!