A Facebook elindította a teleshopot

A Facebook elindította a teleshopot
Ezentúl élő videón keresztül is jelezhetik vásárlási szándékukat a legnagyobb közösségi oldal felhasználói. Az újdonság egyelőre csak egy felületen működik.

A Facebook mindent elkövet, hogy felhasználói a rendszerén keresztül vásárolják meg kedvenc termékeit - írja a hvg.hu. Legalábbis ez szűrhető le a legújabb fejlesztésükből, ami elsőként az Apple mobilos rendszerében debütált, egy kis csavarral: a vásárlás itt élő videó közben zajlik.

Az újdonságot Live Shoppingnak nevezik, és tulajdonképpen a televíziókban látott teleshoppokhoz hasonló: a felhasználó az élő felvételen mutogatott termékeket tudja megvásárolni.

A Live Shoppinghoz tartozó videók abban is különböznek a rendes facebookos vásárlástól, hogy ilyen felvételeket nem lehet minden oldalon megtalálni, illetve általában előre megadott eseményekhez kapcsolódnak. (A mostani akció például július közepéig tart, ez idő alatt több márka is szervez hasonló vásárlásokat.)

A Live Shopping alatt a felhasználó kommentelhet, és természetesen az adott terméket és az árát is látni. A fejlesztés első körben viszont csak mobilon, és ott is csak iOS-en működik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, teleshop