6 ingyenes eszköz a videóink keresőbaráttá tételére

6 ingyenes eszköz a videóink keresőbaráttá tételére
A SEO úgy került bele majdnem minden online tartalomgyártó eszköztárába, hogy a legtöbben továbbra is valamiféle misztikus csodaként gondolnak rá. Tényleg szinte művészetnek tűnik, de azért van segítség: videós tartalmakhoz nemrég a Practical Ecommerce adott ki egy hatos listát azokról a kiegészítőkről és felhasználóbarát eszközökről, amelyek monitorozzák a keresőszavainkat videókhoz, vagy jól lehet belőlük következtetni az aktuális trendekre. Ezek segítségével a tartalmainkat keresőbarátabbá, így vásárlóbarátabbá tudjuk tenni.

1. Youtube Autocomplete

A YouTube – akárcsak a Google – automatikusan javasol befejezéseket a népszerű keresések alapján - írja a kosarertek.hu. Az automatikus kiegészítés funkció kibővíti a javaslatokat további betűk begépelésekor. Ez azért fontos, mert minden jel szerint YouTube-on más fejjel gondolkodnak és keresnek az emberek: az okosóra kifejezésre például a Google magától azt ajánlja népszerű befejezésként, hogy “nőknek” vagy “férfiaknak” vagy “gyerekeknek”, addig a YouTube-on az “Okosóra csatlakoztatása Androidhoz” kerül elő, de van kicsomagolási tutorial is – mindez persze angolul.

A Google javaslatai egyértelműbben jelzik a vásárlási szándékot, mert a felhasználók ott valószínűleg előrébb járnak ezen a téren, mint YouTube-on, de egy kereskedőnek érdemes mindkettőre optimalizálni.

Ennek használatához semmit nem kell külön letölteni, csupán engedélyezni kell böngészőnkben az automatikus javaslatokat.

2. You Autocomplete Me

Ez már egy különálló kiegészítő. Az alkalmazás az ábécé minden betűjét hozzáadja a lekérdezésekhez, a betűket pedig nyolc kifejezésbe csoportosítja, tehát tulajdonképpen nemcsak a kezdőszavakhoz kapunk listát.

Az alkalmazás hasznos, de korlátozott, mert a YouTube natív javaslatai sok mást is tartalmaznak, de sajnos a You AutoComplete Me nem rendelkezik szűrési vagy rendezési lehetőségekkel. Cserébe a felhasználó teljes keresési listáját Excel-fájlba exportálja részletes elemzéshez, ami jó lehet kulcsszavak csoportosításához és trendek azonosításához.

3. Pemavor

A Pemavor a YouTube autocomplete adatait használja, de a felhasználók választásai alapján szűri az eredményeket. Az alkalmazás kulcsszó-csoportosítási funkciója hasznos a YouTube-on keresők tényleges választásainak felfedezéshez.

4. Google videokereső

A Google Videókat kevéssé használják marketingcélokra, tekintettel a cégcsoport tulajdonában lévő YouTube dominanciájára. Az biztos, hogy a Google videók adatai többnyire a YouTube-ról származnak, de Magyarországon amúgy is annyira dominál a videómegosztó, hogy ezen túl lehet lendülni. A videókereső nagyon friss adatokkal dolgozik, tehát jól lehet vele optimalizálni.

A Google Videók egyik legjobb funkciója a keresések kapcsolódó témába csoportosítása, ami hasznos a kulcsszólista bővítésében és a kapcsolódó kifejezések azonosításában. A klaszterezés a felhasználók vásárlási útjait is tükrözi, ami támpontokat ad a termékek pozicionálásához és a webshopunk strukturálásához. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!