2023 a sajtburgerek és a stresszoldók éve a Wolton

2023 a sajtburgerek és a stresszoldók éve a Wolton
Mekkora értékű volt a legnagyobb Wolt-megrendelés 2023-ban, és hány adag étel a napi rekordja a legelszántabb felhasználónak? Miért olyan különleges a debreceniek ebédideje, és milyen termékekre támad igénye a magyaroknak éjfél után? Többek között ezekre derült fény a már 60 magyar városban több mint 4 millió lakos számára elérhető Wolt éves összefoglalójából.

Nemrég Emma Stone és Mark Ruffalo árulták el egy interjúban, hogy legutóbbi filmjük magyarországi forgatása alatt szinte minden második nap sajtburgert ettek, annyira megszerették az itteni ízeket. Ezzel a szenvedélyükkel nincsenek egyedül, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a sajtburger lett a legtöbbet rendelt étel Magyarországon, mintegy félmilliós darabszámmal – derült ki a Wolt 2023-as évösszegző statisztikájából.

A hamburger mellett a legnépszerűbb éttermi kategóriák a pizza, a tészta, a magyar konyha és a kebab voltak, a legnagyobb értékű éttermi rendelés pedig mintegy félmillió forintra rúgott. Míg a legtöbb városban ebédre csakis a sajtburger jöhetett szóba, a debreceniek a tortillát és a gyrost részesítették előnyben. A hazai Wolt-rajongók 2023-ban sem tudták elképzelni az évüket kedvenc fogásaik nélkül, de közülük is kiemelkedik az a felhasználó, aki összesen 1257 rendelést adott le az évben, és az is, aki egy nap alatt 25-öt.

Zöldség, gyümölcs és ásványvíz landol a legtöbbek kosarában

A cég saját kiskereskedelmi online áruháza, a jelenleg hét helyszínen üzemelő Wolt Market is napról-napra népszerűbb, és az olyan kiegészítő szolgáltatásokra is nő az érdeklődés, amilyen a Wolt Drive vagy a Wolt Self-delivery. 2023-ban a legtöbb rendelést a Wolt Market Keleti élelmiszerüzlete teljesítette, ahonnan elsősorban tejet, pékárukat, csirkemellfilét, valamint friss gyümölcsöket és zöldségeket rendeltek a felhasználók. Az utóbbi két kategóriában a banán, a kígyóuborka, a paradicsom, a citrom, a vöröshagyma, az újhagyma és sárgarépa bizonyultak a legkelendőbbnek. A Wolt felhasználói a megfelelő folyadékpótlásra is odafigyeltek, minden harmadik ügyfél bevásárlókosarában landolt ugyanis ásványvizek vagy szénsavas üdítő.

Stresszmentesen az újévbe

Az elmúlt év sokaknak tartogatott stresszes pillanatokat – legalábbis ezt bizonyítja, hogy a Wolt hazai kiskereskedelmi kínálatának játékkategóriájában a hernyós stresszoldók bizonyultak a legnépszerűbbnek. A kozmetikumvásárlásnál is a nyugalom megteremtése volt az egyik legfőbb motiváció, az öt legnépszerűbb termékből ugyanis az első négy különböző fürdőbomba és habfürdő volt. Az elektronikai termékkategóriát egyértelműen a telefontöltők dominálták, a magyarok háziállataiknak elsősorban macskaalmot és bárányos-rizses kutyakonzervet rendeltek a Wolton keresztül. Az online vásárolt virágok között a tulipán volt a kedvenc.

Éjfél után jeget, alkoholt és óvszert rendelünk

Június óta Budapest legnagyobb részében éjjel-nappal elérhető a Wolt szolgáltatása, aminek köszönhetően a felhasználók éjjel is leadhatják rendelésüket, ha megéheznek vagy kifogynak a házibuli kellékeiből. A Wolt Marketen este 9 és 11 között leggyakrabban 2 kilogrammos kiszerelésű jeget és mikroelemet vesznek, ami pedig az italokat illeti, elsősorban a sörök népszerűek, míg borból a száraz rozé fogyott a leginkább. Éjfél után az alkohol mellett a szexuális segédeszközök, főleg az óvszerek számítanak kelendőnek. Különösen igaz ez Valentin-napon, amikor az átlagos napokra jellemzőnél háromszor több ilyen terméket rendeltek a felhasználók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!