Így maradhat zavartalan a játékélmény

Így maradhat zavartalan a játékélmény

Számos felmérés bizonyítja, hogy mára minden eddiginél népszerűbbé váltak a videojátékok. Amíg 2020-ban 2,69 milliárd gamer volt a világon, addig ez a szám az idei év végére várhatóan több mint hárommilliárdra emelkedik, a videojáték-ipar értéke pedig 2026-ra várhatóan meghaladja a 323 milliárd eurót. Éppen ezért a számítógépes- és videójátékok szempontjából is rendkívül fontos a berendezések és rendszerek megfelelő védelme, hogy semmi se szakítsa meg a játékot. Az Eaton Magyarország szakértője összegyűjtötte a négy legfontosabb tanácsot, amit érdemes megfogadni a zavartalan játékélmény biztosításáért.
Az első HDR10+ GAMING minőségű videójáték a Samsung és a NEXON együttműködésében érkezik

Az első HDR10+ GAMING minőségű videójáték a Samsung és a NEXON együttműködésében érkezik

A Samsung bejelentette, hogy a HDR10+ Technologies Kft. megalkotta az elsőHDR10+ GAMING szabványt támogató játékát. A NEXON által fejlesztett új cím, a The First Descendant a GamesCom 2023 eseményen debütált.
Tényleg csak a kanapét nyomja, aki videojátékozik?

Tényleg csak a kanapét nyomja, aki videojátékozik?

A videojátékozás megítélése egyre pozitívabb, mégis van néhány domináns negatív sztereotípia, melyeknek az előfordulása mellett a valóságtartalmát is vizsgálta a Reacty Digital 2023-as Videojáték kutatása. A „kívülállók” izolált, magányos időtöltésként képzelik el leginkább a videojátékozást, míg a játékosok sokszor pont a közösségi élményt keresik benne. Míg sokan úgy gondolják, hogy a videojátékosok keveset mozognak és alig sportolnak, addig a kutatás alapján nem különböznek ebben a kérdésben másoktól. Az alábbi cikk egy 3 részes sorozat utolsó része, az elsőben a videojátékozási szokásokat vizsgáltuk, a másodikban pedig a téma gazdasági vonatkozásait.
Függők-e a gamerek?

Függők-e a gamerek?

A videojátékozással kapcsolatban a legelterjedtebb sztereotípia az, hogy függőséget okoz, tízből hat felnőtt magyar véli így. A közvéleményben a függőséget leginkább a tevékenységre szánt idővel, annak gyakoriságával jellemzik, míg a pszichológiában a motivációival és az életre gyakorolt hatásával írják körül. A Reacty Digital legújabb kutatása mindhárom szempontot vizsgálta a gamerek körében.
Ultrarealisztikus horrorjátékot dobtak piacra - VIDEÓ

Ultrarealisztikus horrorjátékot dobtak piacra - VIDEÓ

″Figyelem! Ez a játék nagyfokú pszichológiai terrorral és ijesztgetéssel jár, szívbetegeknek nem ajánlott.” – áll az eredetileg 2021-ben bejelentett EXP: War Trauma Steames leírásában, ami az elmúlt években valahogyan teljesen elrepült a mainstream játékújságírás radarja mellett.
1/7