Egyre több fiatal tehet szert sokrétű logisztikai ismeretekre -  az MLE a BSZC-vel és a BKK-val is együttműködést írt alá

Egyre több fiatal tehet szert sokrétű logisztikai ismeretekre - az MLE a BSZC-vel és a BKK-val is együttműködést írt alá

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) októberben több új együttműködést is tető alá hozott. A Békéscsabai Szakképzési Centrummal és a Budapesti Közlekedési Központtal is megállapodás írt alá, ezek eredményeként pedig a logisztika iránt érdeklődő hallgatók, valamint iskolás csoportok is sokrétű szakmai ismeretekre tehetnek szert.
A vártnál jobb félévi eredmények a DSV-nél  - a szállítmányozási szektort továbbra is normalizálódás jellemzi

A vártnál jobb félévi eredmények a DSV-nél - a szállítmányozási szektort továbbra is normalizálódás jellemzi

A DSV a világ egyik legjelentősebb szállítási és logisztikai vállalata, amely Magyarországon is piacvezető szerepet tölt be. A globális vállalat a vártnál jobb első félévi eredményekről és erős cashflow-ról számolt be a piaci körülményekhez képest. A bruttó profit és az adózás előtti eredmény bár csökkent a tavalyi rendkívüli évhez viszonyítva, de még így is kedvező a pandémia előtti szinthez mérve.
Az innováció már-már tradíció a logisztikában

Az innováció már-már tradíció a logisztikában

A nemzetközi trendekkel szinkronban a hazai logisztikai szektort is a folyamatos innováció jellemzi. Ennek még az orosz-ukrán háborús konfliktus, valamint a kimagasló inflációs adatok sem szabtak ez idáig gátat. A kihívások ellenére a szektort tehát továbbra is a fejlődés és a folyamatos megújulás jellemzi, melynek szerves részét képezik nemcsak a tárgyi eszközöket, de az emberi erőforrást érintő fejlesztések is.
A gördülékeny logisztika: Hogyan használjuk az üzenetküldő alkalmazásokat az ügyfélélmény javítása érdekében?

A gördülékeny logisztika: Hogyan használjuk az üzenetküldő alkalmazásokat az ügyfélélmény javítása érdekében?

A vásárlók 83%-a szeretne értesítést kapni a kézbesítő cégektől - derül ki egy friss felmérésből. A megváltozott igényekhez igazodva a logisztikai és szállítmányozási vállalatoknak ma már nemcsak a pontos és időben történő kiszállításról kell gondoskodniuk, hanem folyamatos, és egyszerű kommunikációt is kell biztosítaniuk a vásárlók számára.
Tervezett intralogisztikai folyamatok mint tartós befektetés

Tervezett intralogisztikai folyamatok mint tartós befektetés

Míg az e-kereskedelem volumene egészen két évvel ezelőttig egyenletesen növekedett, a 2020-as és 2021-es világjárvány miatti lezárások jelentősen felgyorsították az online kereskedelemre való átállást, és megváltoztatták a világ vásárlási szokásait. Az online értékesítés példátlan növekedése a raktári műveletek felfutását idézte elő, ráadásul a raktári munkaerőhiány sok vállalatot arra késztetett, hogy új technológiákat alkalmazzanak a raktáraik vagy elosztóközpontjaik optimalizálására. Az intralogisztika egyre fontosabb szerepet játszik az e-kereskedelemben, szerepe jelentősen felértékelődött. A QLM piaci kitekintése.
1/6