Kutyával kevésbé magányos az Y generáció

Kutyával kevésbé magányos az Y generáció

A karácsony közeledtével sokakban felerősödik a magány érzése. Az Y generáció (azaz a 25-35 éves korosztály) szingli tagjai számára azonban általában kevésbé okoz gondot az egyedüllét, és pozitívabban tekintenek az életükre is, ha a mindennapjaikat egy kutyával osztják meg – derült ki az ELTE TTK munkatársai által végzett felmérésből, mely a Cofidis Kutyaszemmel program támogatásával valósult meg. A hitelintézet egy másik kutatása szerint Magyarországon tízből hét kutyás ünnepli valamilyen módon kedvencével a karácsonyt: a legtöbben az ünnepi ételek megosztásával kedveskednek, ajándékot pedig 29 százalékuk ad a négylábúnak.
Kutyabarát etikett: így intézz ügyeket a kutyáddal

Kutyabarát etikett: így intézz ügyeket a kutyáddal

A mai kutyatartás egyre inkább családtagként kezeli az ember legjobb barátját, így nem meglepő, hogy egyre több beülős hely, pláza és üzlethelyiség fogadja az ügyfeleket és vendégeket a négylábúak társaságában. A Yettel üzletei például már két éve kutyabarátok, így közel 100 üzletben lehet ügyet intézni kutyák társaságában. Azonban számos váratlan helyzet adódhat ilyen esetekben, hiszen kedvenceink sokszor nincsenek hozzászokva az új környezethez. Hogyan érdemes felkészülni ezekre az alkalmakra és mit tanácsol a szakember az útnak indulás előtt? Többek között ezen kérdésekre válaszol és oszt meg hasznos tippeket Damásdi Judit, a Hajógyári Kutyasuli vezetője.
Meglepő bizonyítékok az emberek és kisállataik közti kötelék pozitív hatásairól

Meglepő bizonyítékok az emberek és kisállataik közti kötelék pozitív hatásairól

A kisállatok az emberiség történetének kezdete óta jelen vannak az életünkben, hiszen már elődeink is tudták, hogy a kutyák és cicák társasága szinte megszámlálhatatlan pozitív hatással jár. De hogy pontosan milyenekkel is, arra a PURINA nemzetközi tanulmánya mutatott rá, amelyben a június 23-i „Vidd a kedvenced a munkahelyedre!” kezdeményezés világnapja alkalmából összefoglalták az ember-állat kapcsolat áldásos hatásait vizsgáló kutatásokat. Kiderült, hogy a kisállatok jótékonyan hatnak többek között a mentális egészségünkre, a fizikai állapotunkra és a társas kapcsolatainkra is.
Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok

Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárok.
Egy menhelyi kutya egyedülálló gyógyulása - Magyar innováció segítségével élhet teljes életet Virág

Egy menhelyi kutya egyedülálló gyógyulása - Magyar innováció segítségével élhet teljes életet Virág

Bár a humán orvoslásban egyre elterjedtebb, az állatorvoslásban még világszerte is csak kevesen foglalkoznak 3D technológiára épülő személyre szabott gyógyítással. Egy állatorvosi és mérnöki háttérrel rendelkező magyar csapat azonban 3D modellezés segítségével készít egyedi anatómiai modelleket, műtéti segédeszközöket és implantátumokat kisállatok számára. Az innováció segítségével egy fejlődési rendellenességgel született, menhelyen élő yorkshire terrier, Virág életében először léphetett rá a bal lábára, és élhet azóta egyre teljesebb életet.
1/4