Felesleges meetingek, rosszul elmentett dokumentumok keserítik meg a hazai irodai dolgozók életét

Felesleges meetingek, rosszul elmentett dokumentumok keserítik meg a hazai irodai dolgozók életét

Magyarország első országos reprezentatív produktivitás kutatása egyebek közt arra keresett választ, hogy a hazai fehérgalléros dolgozók napi munkavégzését milyen olyan tényezők hátráltatják, amelyek akár kiégéshez is vezethetnek.
Egy aminosav kerülése meghosszabbítja az életet?

Egy aminosav kerülése meghosszabbítja az életet?

Egy kutatás megállapította, hogy az izoleucin nevű esszenciális aminosav fogyasztásának korlátozása kísérleti állatoknál lassítja az öregedést és meghosszabbítja az életet. - írja az Index.
Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Egy felmérés szerint az amerikai válaszadók naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.
Gyorsabban öregszenek, és visszafiatalodnak az anyák

Gyorsabban öregszenek, és visszafiatalodnak az anyák

A sejtek számára felgyorsulhat és visszafordulhat az idő. A biológiai idő azonban egyáltalán nem olyan egyenes vonalú, mint amit az órával mérünk, ugyanakkor az sem teljesen világos, hogy a szövetek korának fluktuációja azonos-e a hétköznapi értelemben vett megfiatalodással. - írja az Index.
A belgák mesterséges intelligencia segítségével főznének még finomabb söröket

A belgák mesterséges intelligencia segítségével főznének még finomabb söröket

A belga sörök ízére kevesen panaszkodhatnak az elkötelezett sörrajongók közül, de belga kutatók szerint még mindig lehet rajtuk javítani. A Leuveni Katolikus Egyetem genetikaprofesszora, Kevin Verstrepen szerint a mesterséges intelligencia (AI) segíthet szétszálazni az ember aromaérzékelésének bonyolult kapcsolatrendszerét. - írja a Qubit.
1/35