Mi várható a Bitcoin felezés után?

Mi várható a Bitcoin felezés után?

A Bitcoinok mintegy 94%-át már kibányászták, az amerikai azonnali BTC ETF-eknek köszönhetően pedig évtizedek óta nem látott mennyiségű pénz, több mint 12 milliárd dollár áramlott Bitcoinba. Ez két olyan fontos tényező, amely megkülönbözteti az április 19-én megtörtént Bitcoin felezést a korábbiaktól. A Binance Research elemzése szerint nem minden bányász fogja túlélni a bevételcsökkenést, ezért cégösszeolvadások jöhetnek. A Bitcoin ugyanakkor az eddiginél is népszerűbb lehet a befektetők körében az infláció ellenálló képessége miatt.
A fellendülés éve volt 2023 a kriptopiacon

A fellendülés éve volt 2023 a kriptopiacon

Erős konjunktúra jellemezte a kriptopiacot 2023-ban. A teljes piaci kapitalizáció több mint a duplájára emelkedett tavaly, és amint a világgazdaság lassan kilábal az infláció okozta válságból, a kockázatvállalási kedv is visszatér a piacokra, a befektetők pedig újra a digitális pénzeszközök felé fordulnak. Számos innováció jelent meg a tavalyi évben, ami még több felhasználó, illetve intézményi befektető számára tette vonzóvá a krriptovalutákat, mert még nagyobb kontrollt, kényelmet és biztonságot nyújtanak számukra. A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje átfogó, részletes jelentést állított össze az elmúlt év fejleményeiről, megnevezve azokat a trendeket és témákat is, amelyekre 2024-ben érdemes lesz a befektetőknek odafigyelni.
Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök, kriptotőzsdék

Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök, kriptotőzsdék

A kriptopiaci szereplők – szolgáltatók, kereskedési platformok – által működtetett ökoszisztéma jelenleg még felügyelet, garanciális és kárviselési szabályok nélkül működik itthon. Alapvető fontosságú ezért, hogy a fogyasztók előzetesen tájékozódjanak arról: pontosan milyen kockázatai vannak az általuk igénybe veendő kriptoeszközöknek (pl. a Bitcoinnak), illetve kriptotőzsdéknek (pl. a Binance-nek). Az MNB eközben felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Binance: a kriptoiparág egészségesen fejlődött ez elmúlt fél évben

Binance: a kriptoiparág egészségesen fejlődött ez elmúlt fél évben

A hagyományos pénzügyi szektort és gazdaságot jellemző turbulenciák ellenére a kriptoszektor a várakozásokat felülmúlóan növekedett 2023 első félévében: az iparág teljes piaci kapitalizációja 30%-kal emelkedett ebben az időszakban. A Binance szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy a bővülés 2023 második felében és 2024-ben is folytatódjon.