K&H: a nagy cégektől indul a változás

K&H: a nagy cégektől indul a változás

A vállalatvezetők töretlenül fontosnak tartják a fenntarthatóság ügyét, de a tényleges változások lassulni látszanak. A K&H fenntarthatósági indexe szerint megtorpant a cégek aktivitása. „Létezik egy nagyvállalati keménymag, amelyet az európai uniós szabályok rászorítanak, hogy kitartóan és következetesen csökkentésék környezeti lábnyomukat″ – nyilatkozta Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője, aki szerint ezek a cégek hatni fognak a kisebbekre is, csak ehhez több időre van szükség
A Samsung 2023-as Neo QLED tévéi elnyerték a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát

A Samsung 2023-as Neo QLED tévéi elnyerték a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát

A Samsung 2023-ban bemutatott Neo QLED termékcsalád hat modellje nyerte el a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát. A szervezet a minősítéssel a karbonlábnyom csökkentéséért tett törekvéseket ismeri el és olyan eszközök kaphatják meg, amelyek szén-dioxid-kibocsátása évről-évre bizonyítottan csökken. Ennek a feltételnek feleltek meg az egyes Samsung Neo QLED 8K és Neo QLED 4K modellek, amelyeknek a teljes élettartamukat tekintve – gyártástól az ártalmatlanításig – bizonyítottan alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátásuk az előző év hasonló készülékeihez viszonyítva. A Samsung elkötelezett amellett, hogy a termék teljes életciklusa során előtérbe helyezze a fenntarthatóságot.
Környezetbarát tengerjárók szelik hamarosan a vizeket

Környezetbarát tengerjárók szelik hamarosan a vizeket

A Celebrity Cruises hajótársaság következő Edge-osztályú hajója új, rugalmas üzemanyag-fogyasztású motort kap. Az anyacég, a Royal Caribbean Group új hajója az alternatív üzemanyag-használat egyik zászlóshajója lesz a Wärtsilä és Chantiers de L’Atlantique csoporttal való együttműködésnek köszönhetően.
Mesterséges intelligenciával a veszélyeztetett teknősökért

Mesterséges intelligenciával a veszélyeztetett teknősökért

A SAS a tömegek által vezérelt mesterséges intelligenciát (AI) és a gépi tanulást alkalmazza a veszélyeztetett tengeri teknősök védelme érdekében. Az analitika vezető vállalata az UNC Galapagos Kutatóközpontjával (UNC Center for Galapagos Studies; CGS) együttműködve a szigeteken folyó kutatások előmozdításán dolgozik. A közös munka során adatokat elemeznek és olyan meglátásokat gyűjtenek, amelyekkel a későbbiekben a hasonló kihívásokkal küzdő területeket is segíteni tudják a világ különböző pontjain. A SAS kiemelkedő környezetvédelmi szerepvállalását a közelmúltbeli projektje is alátámasztja, amely során az amazóniai erdőirtás nyomon követésén dolgozott.
Magán kezdi a K&H a karbonlábnyom csökkentését

Magán kezdi a K&H a karbonlábnyom csökkentését

Az Európai Bizottság drákói szigorral lép fel a belsőégésű motorok által okozott légszennyezés visszaszorítása érdekében. Az Európai Parlament pedig a napokban úgy döntött, hogy 2035 után már nem lehet több belső égésű motorral felszerelt új autót forgalmazni az EU 27 tagállamában. „A döntés vitatott, de aki felelősen gondolkodik a jövőről, az igyekszik a saját karbonlábnyomát csökkenteni″ – vallja Suba Levente, a K&H fenntarthatósági projektjének vezetője.
3/11