A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. Földesi László, a Systemfarmer elnök-vezérigazgatója szerint bár a karbonsemlegességre és a megújuló alternatív erőforráshasználatra törekvő erőfeszítések előmozdításában nagy szerepük van az olyan nagyvállalatoknak, mint az Amazon, Apple vagy Google, de a kisebb piaci szereplőknek is lépniük kell a lehetőségeikhez mérten.
Még biztonságosabbá tennék a felhőt

Még biztonságosabbá tennék a felhőt

A Felhő Biztonsági Szövetség (Cloud Security Alliance, CSA) beválasztotta vezető tanácsadó testületének tagjai közé a Huawei-t - jelentette be a vállalat.
Mi akadályozza a vállalati innovációt?

Mi akadályozza a vállalati innovációt?

Miközben sok európai vállalat tér át felhő alapú megoldásokra, a cégek közel fele küzd a felhő integrációs költségeinek növekedésével és az adatsilók kezelésével.
Az OPPO is csatlakozik a leggyorsabban növekvő  felhőalapú számítástechnikai platformhoz

Az OPPO is csatlakozik a leggyorsabban növekvő felhőalapú számítástechnikai platformhoz

Az OPPO bejelentette, hogy arany fokozatú fokozatú partnerként csatlakozik a Cloud Native Computing Foundation (CNCF) iparági klaszterhez.
A magyarok egy része nem is tudja, hogy felhőt is használ

A magyarok egy része nem is tudja, hogy felhőt is használ

A magyar internetezők 95 százaléka használ rendszeresen felhőalapú szolgáltatásokat, de csak 43 százalék van ezzel tisztában. Azok, akik tudatosan tárolják így az adataikat a könnyű és rugalmas elérhetőség és a takarékosság mellett amiatt kedvelik ezt a megoldást, mert véleményük szerint kevesebb az esély az adatvesztésre.
1/3