Kutatás: a magyarok negyede ébredés után azonnal a telefonja után nyúl

Kutatás: a magyarok negyede ébredés után azonnal a telefonja után nyúl

A felnőtt magyarok 75%-a az ébredéstől számítva egy órán belül fellép az internetre, azonban ugyanennyien vágynak vissza a világháló nélküli időkbe – legalábbis, ami a kapcsolataik minőségét illeti. A 25. születésnapját ünneplő JOY Magazin és a Reacty Digital reprezentatív felmérést készített, amelyből kiderül, hogyan viszonyulunk a nagyjából negyed évszázada elkezdődött digitális forradalomhoz. Jobb vagy rosszabb lett az életünk az online világ térnyerése óta? Miről posztolunk, hogyan ismerkedünk most és mennyire sírjuk vissza a régi időket?
Mire megy el 100 milliárd Ft? – videojáték piaci trendek

Mire megy el 100 milliárd Ft? – videojáték piaci trendek

A videojátékkal játszók többsége ingyenes megoldásokat választ, mégis óriási piacról beszélhetünk gazdasági értelemben is. A videojáték piac 2023-ra elérte a várakozásaink szerinti 100 milliárd forintot, ugyanakkor a növekedés belső struktúrája átalakult. A Reacty Digital 2023 májusában vizsgálta a videojátékok és azon belül is az e-sport játékok iránti kereslet alakulását. Az alábbi cikk egy 3 részes sorozat második része, az elsőben a videojátékozási szokásokat vizsgáltuk, a harmadikban pedig a sztereotípiákat fogjuk górcső alá venni.
Továbbra is növekszik az e-sport ismertsége és népszerűsége Magyarországon

Továbbra is növekszik az e-sport ismertsége és népszerűsége Magyarországon

A hazai e-sport ismertsége és népszerűsége folyamatosan növekszik, 2023-ra már 810 ezer főre nőtt az e-sport játékokkal játszók száma – derült ki a Reacty Digital legfrissebb kutatásából. Ennek a létszámnövekedésnek köszönhető, hogy az áremelkedések miatt elmaradó vásárlások ellenére sem csökkent az e-sport játékhoz kapcsolódó költések összege, éves összesítésben elérte a 70 milliárd forintot.
Tényleg csak a kanapét nyomja, aki videojátékozik?

Tényleg csak a kanapét nyomja, aki videojátékozik?

A videojátékozás megítélése egyre pozitívabb, mégis van néhány domináns negatív sztereotípia, melyeknek az előfordulása mellett a valóságtartalmát is vizsgálta a Reacty Digital 2023-as Videojáték kutatása. A „kívülállók” izolált, magányos időtöltésként képzelik el leginkább a videojátékozást, míg a játékosok sokszor pont a közösségi élményt keresik benne. Míg sokan úgy gondolják, hogy a videojátékosok keveset mozognak és alig sportolnak, addig a kutatás alapján nem különböznek ebben a kérdésben másoktól. Az alábbi cikk egy 3 részes sorozat utolsó része, az elsőben a videojátékozási szokásokat vizsgáltuk, a másodikban pedig a téma gazdasági vonatkozásait.
Egyre többet játszunk videojátékokkal

Egyre többet játszunk videojátékokkal

A videojátékozás ma már mindenkit érint, ha valaki éppen nem is játszik, szülőként, nagyszülőként vagy baráti körben biztosan találkozik vele. A Reacty Digital 2023-as Videojáték kutatása alapján a felnőttek 59 százaléka, a gyerekek 51 százaléka szokott játszani. A játékosok száma stabil, a szokások viszont változnak. Az alábbi cikk egy 3 részes sorozatnak az első része, melyben a videojátékozási szokások legfontosabb jellemzőit foglaljuk össze. A nyár folyamán vizsgáljuk még a videojátékot mint gazdasági piacot, valamint a témát körülölelő sztereotípiákat.
1/3