A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.
Szabadalmi megállapodást kötött a Huawei a világ két vezető technológiai vállalatával

Szabadalmi megállapodást kötött a Huawei a világ két vezető technológiai vállalatával

Globális szabadalmi keresztlicenc-megállapodást kötött a Huawei Technologies az Amazonnal és a kínai Vivo okostelefon-gyártó céggel. Az új partnerségek a szellemi tulajdon értékének kölcsönös elismerését jelentik a vállalatok között, valamint az iparág együttműködését tükrözik a kutatásokba való befektetések, a termékek és a szolgáltatások fejlesztése terén. A Huawei folyamatosan fektet be kutatásba és fejlesztésbe, és a benyújtott szabadalmi kérelmek számát tekintve is a ranglisták élén áll. A vállalat újításait az iparág is elismeri: az idei GLOMO Awards-on a Huawei több kategóriában nyert elismerést vezető mobiltechnológiai megoldásaival.
Teljesen átírja a telefonálásról alkotott fogalmainkat az 5.5G

Teljesen átírja a telefonálásról alkotott fogalmainkat az 5.5G

Valós idejű tolmácsolás, autonóm parkolás, UHD minőségű megosztott videók, új generációs interaktív hívások és 3D-élmények szabad szemmel – ezek azok a szolgáltatások, amelyek az elkövetkező években egyre inkább részévé válnak a mindennapoknak az 5G és továbbfejlesztett változata, az 5.5G-technológia révén. A Huawei Technologies a napokban mutatta be 5.5G intelligens maghálózati megoldását, amely újabb lépés az intelligens, összekapcsolt jövő felé. Az idén kereskedelmi forgalomba kerülő 5.5G előnyei számos területen hoznak változást, beleértve a kommunikációs szolgáltatásokat, a szórakozást és a járműipart. Becslések szerint 2025-re az összekapcsolt járművek száma eléri az 500 milliót, ami százszorosára növeli az adatfogyasztást csak az autóiparban.
Egészség világnapja – Egészséges, megfizethető, könnyen elérhető ételek irányába tolódnak a táplálkozási trendek

Egészség világnapja – Egészséges, megfizethető, könnyen elérhető ételek irányába tolódnak a táplálkozási trendek

A fogyasztók egyre inkább olyan ételeket és italokat keresnek, amelyek a bélflóra egészségét és az immunrendszer működését támogatják, emellett olcsók és könnyen beszerezhetők – derül ki egy friss, több száz dietetikus közreműködésével készült felmérésből. A 2024 táplálkozási trendjeit feltáró riport szerint a legnépszerűbb szuperélelmiszerek listáját a fermentált élelmiszerek, az áfonya, különféle magvak, valamint a bab és más hüvelyesek vezetik. A növekvő egészségtudatosság a Huawei legutóbbi felmérésében is visszaköszön: a megkérdezett európai válaszadók 91 százaléka változtatna életmódjának legalább egy aspektusán, amiben az okoseszközök is segíthetnek.
Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Egy felmérés szerint az amerikai válaszadók naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.
1/47