Melyek voltak 2023 legnépszerűbb könyvei? Mutatjuk!

Melyek voltak 2023 legnépszerűbb könyvei? Mutatjuk!

Mi az: 20 %-ban pszichológia, 40 %-ban fikció, a tetején viszont Frei Tamás áll? Ezzel a találós kérdéssel lehetne röviden összegezni a Bookline 50 legkeresettebb könyvének elmúlt évi listáját. Az összesítésből kiderül, melyek voltak a legnépszerűbb kategóriák, kik azok a szerzők, akik több könyvükkel is kimagasló eladásokat produkáltak, valamint az is, hogy 2023-ban mely könyvek kerültek a legtöbb karácsonyfa alá.
A Nagyfőnök és az elmúlt évek egyik legnépszerűbb francia írója  a Bookline sikerlistájának élén

A Nagyfőnök és az elmúlt évek egyik legnépszerűbb francia írója a Bookline sikerlistájának élén

Változatos képet mutat a Bookline májusi sikerlistája, hiszen Dezső András Portik Tamásról írt, Nagyfőnök című könyve, Valérie Perrin A vasárnap koldusai című regénye, valamint Lucinda Riley, Harry Whittaker Atlas- Pa Salt története című mitikus, szórakoztató irodalmi alkotása foglalja el az összesítés első három helyét. Emellett több szépirodalmi könyvet, romantikus történet, gyerekkönyvet, valamint önismereti írást is találhatunk a Bookline sikerlistáján.
Az olvasás több mint kikapcsolódás

Az olvasás több mint kikapcsolódás

A Bookline három éve indította el könyvklubját, ahol elkötelezett olvasók osztják meg nap mint nap egymással olvasási élményeiket, könyvajánlásaikat. A Facebookon működő közösség több mint 22 000 taggal bír. A Bookline ősszel indított kutatásában a Bookline Könyvklub tagok olvasási szokásait kérdezte.
„A legjobb utazás egy lapozással kezdődik” – üzeni a Bookline

„A legjobb utazás egy lapozással kezdődik” – üzeni a Bookline

A Bookline az elmúlt években arra törekedett, hogy a XXI. század olvasási élményét mutassa be a közönség számára. Az idei év végi kampányában a márka azt kívánja megmutatni, hogy az olvasás az egyik legjobb módja annak, hogy kiszakadjuk a hétköznapok fogságából és gondolatban vagy akár térben is útra keljünk. A Bold ügynökséggel közösen megálmodott kampány kreatív koncepcióját, az üzenetet, valamint a kommunikáció többi elemét is ez az utazással kapcsolatos analógia határozza meg.
Minden idők egyik legtöbbet eladott életrajza és két történelmi regényt lett a legnépszerűbb olvasmány márciusban

Minden idők egyik legtöbbet eladott életrajza és két történelmi regényt lett a legnépszerűbb olvasmány márciusban

Márciusban Harry Herceg, Karády Anna, valamint Náray Tamás írásai voltak a legnépszerűbb olvasmányok a Bookline sikerlistája szerint. Ha pedig a legnépszerűbb műfajokat nézzük, az látható, hogy hosszú idő után a szépirodalom átvette a vezetést az önismereti könyvektől, és a tavasz közeledtével egyre több gyerekkönyv is felbukkan a havonta jelentkező összesítésben.
1/3