Sört alkottak a BGE hallgatói

Sört alkottak a BGE hallgatói

Nemcsak íz, hanem megjelenés szempontjából is formabontó a BGE hallgatói által megalkotott első sörkülönlegesség, a mélykék színű, feketebodzás gose típusú ital. Az egyetem magyar sörkultúráról szóló kurzusán a hallgatók tapasztalati úton sajátíthatják el a kisüzemi sörfőzés minden fogását, és egy házi verseny keretében saját sörtalálmányukat is megalkothatják. Így született meg a BGE első söre, amely a One Beer csapatának mentorálásával került forgalomba. Időközben elkészült a második, egy milk stout típusú BGE sör is, amely a február 23-24-én megrendezésre kerülő VIII. Indoor Sörfesztiválon debütál. A BGE Business Podcast legújabb adásában pedig a kurzus megálmodóitól hallhatunk érdekességeket.
Átadták a Budapesti Gazdasági Egyetem új multifunkcionális gazdasági centrumát

Átadták a Budapesti Gazdasági Egyetem új multifunkcionális gazdasági centrumát

A 21. századi elvárások alapján kialakított 2 szintes épületegyüttes várja a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyetemének közösségét. A Z generáció igényeinek megfelelő, ma Zuglóban átadott UniZone nevű multifunkcionális hallgatói centrumban Egyetemi Könyvtár, sport- és közösségi terek, tanulóboxok, kutatószobák, konferenciatér, étterem, terasz, büfé is helyet kapott. Az épület fenntartható, akadálymentes; ergonomikus, rugalmasan variálható közösségi tereit a legújabb smart technológiákkal szerelték fel.
Idén először online iratkozhatnak be a BGE elsőéves hallgatói

Idén először online iratkozhatnak be a BGE elsőéves hallgatói

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyetemének újonnan felvett 6 474 hallgatója online iratkozik be az idei tanévtől. Ez 2005 óta a legmagasabb felvételi létszám. 2023-ban nőttek az intézmény állami ösztöndíjas képzéseinek ponthatárai. A koronavírus járvány óta először emelkedett a BGE turizmus-vendéglátás alapszakára jelentkezők száma, a szeptemberben újonnan induló ellátásilánc-menedzsment mesterképzése pedig rendkívül népszerűnek bizonyult a jelentkezők körében. Augusztus 6-ig még a szakok többségére lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében.
A BGE az OTP Bankkal indította el Vállalati Mentorprogramját

A BGE az OTP Bankkal indította el Vállalati Mentorprogramját

Magyarország legnagyobb üzleti közössége, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) az OTP Bankkal indította el Vállalati Mentorprogramját. Az OTP Bank közép- és felsővezetőivel, valamint a BGE alapképzésén résztvevő, 2-3. éves hallgatóival, 15 mentor-mentorált párossal elrajtoló pilot program célja, hogy a hallgatók vállalati környezetben, vezető kollégák bevonásával megismerjék a vezető mindennapjait, feladatait, a vezetői szerepet, így fejlesztve a szükséges kompetenciáikat. Az egyetem a 2023/2024-es tanév 2. szemeszterétől szeretné kiterjeszteni a programot további vállalati partnerei számára is.
Nemzetközi igazgatót nevezett ki a Budapesti Gazdasági Egyetem

Nemzetközi igazgatót nevezett ki a Budapesti Gazdasági Egyetem

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyeteme fel kívánja gyorsítani nemzetköziesedési folyamatait, tovább növelve ezzel az egyetem presztízsét a felsőoktatás nemzetközi világában. Ezen törekvését támogatva nemzetközi igazgatót nevezett ki. A pozíciót augusztus 1-je óta betöltő Dr. Andrási Gábor – közel két évtizedes széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik a felsőoktatás területén – vezetésével az intézmény tovább dolgozik a nemzetközi kapcsolatrendszerének bővítésén és a nemzetközi akkreditáció (AACSB) megszerzésén.
1/3